Novopen echo – 2

Efter att ha pillat lite på den och tagit ett par sprutor med Maximilian märkte jag en skillnad på denna penna. När man vridit upp dosen och skall skjuta in den, så trycker den in allt i ett klick. Innan på den andra pennan så sköt den in den halv enhet per gång. Den klickade liksom sakta under tiden man tryckte.
Den nya pennan bara klickar allt i en dos in. Vad jag inbillar mig är att den spiller mindre efteråt? Att den droppar mycket mindre än den andra pennan. Om detta är fallet så kommer ju dosen bli mer exakt och det blir lättare att hålla koll på värdena.

Hoppas hoppas att det är så och inte är inbillning 😉

Ringde Novonordisk för att kolla om dom hade någon kylväska anpassad för pennan och insulin. Men det hade dom inte. Dom rekomenderade romalore.com som diabetesmottagningen sa.
Nu har vi precis beställt dekaler till pennan, Maximilian valde fotbollar och sjöjungfru.

7 tankar kring ”Novopen echo – 2

  1. Hej! Vi ville också testa en sådan penna – men här i Linköping är det bara vissa utvalda som får testa den i en studie och i den studien ingick inte Linn… Låt mig veta om ni tycker att dosen blir mer exakt och om det är lätt att sätta på dekalerna så jag vet om vi ska jobba på att få en sådan längre fram. Ha det bra! Anna

    1. Konstigt och tråkigt att ni inte kan få den. Jag sa att Maximilian tar sprutor själv och det hade varit skönt att kunna dubbel kolla om det var rätt. Dom tveka inte utan skrev ut en penna. Jag återkommer med info.

  2. Jag tror inte att det är inbillning. Vi har haft pennan sedan i november och vi tycker att det är lättare att ge insulinet och att det droppar mindre 🙂 Vi har inte kommit på några nackdelar med den. Lycka till.

    1. När man är lite bortskämd, känner man att det är synd att den inte har minne på 5-6 doser. Ni hade alltså tur att få den första batchen innan den tog slut. Tog mer än 3 mån innan den kom in. Men kul att ni känner samma sak med spillet. Då håller vi tummarna att värdena blir bättre.

      1. Visst hade det varit bra med större minne och också ett bättre sätt att redovisa tiden för dosen. Men dessa pennor är definitvit bättre än de vi hade tidigare 🙂 Vi får hoppas på ytterligare utveckling snart!!

Kommentarer inaktiverade.