Äntligen bevis för att CGM är grymt bra!!

Nu i måndags var vi på återbesök hos diabetesmottagningen . När vi är där tog vi det traditionella HbA1C provet och under två månader har vi gått från 58 ner till 50. Vilket var en otrolig glädje för mig och Fredrik det bevisar att cgm är otroligt värdefullt och att det vi inte lyckats med på över ett års tid blivit möjligt. Jag hoppas verkligen att fler skall få möjlighet att testa och utvärdera detta fantastiska verktyg. Det som gör att vi fått ner värdet är framför allt att alla toppar och dalar har kapats. När han inte hinner gå ner så långt så slipper vi även de höga rekylerna. Han blir både jämnare och stabilare i blodsockret vilket gör att han mår bättre och får självklart det lättare att hänga med i skolan.

Jag är otroligt tacksam att vi fått använda cgm och att vi skall få fortsätta ett tag till. Maximilian är fortfarande nervös inför att vi sätter om nålen, men det har gått otroligt bra det sista. Han gillar att slippa ta så mycket stick i fingret vi har gått från minst 11 stick om dagen ner till 4 och vår läkare Gun tycker vi skall komma ner till 3. 🙂

Vilken tur att vi bor i Göteborg för hade vi bott i Stockholm hade det inte varit lika självklart att vi skulle fått testa. Lite sjukt att det skall spela roll var vi bor någonstans i landet.

2 tankar kring ”Äntligen bevis för att CGM är grymt bra!!

  1. Hej,
    Vi har en dotter på 5 år som också provar CGM just nu. Vi är också väldigt tacksamma att vi har fått prova den och som det känns nu vet jag inte hur vi ska kunna klara oss utan den. Tidigare tog vi 15-16 stick varje dygn och nu är vi nere på 4-5. Nätterna är framför allt lättare nu eftersom vi kan se trenden utan att sticka flera gånger och som du säger kan vi korrigera innan det blir för högt resp lågt!
    Vår läkare har sagt att de kommer diskutera vilka som ska få CGM och sätta riktlinjer för detta så att det inte blir olika beroende på var man bor. Hon sa också att de inte riktigt hade förstått hur bra detta hjälpmedel är och att det är först de senaste månaderna som de har haft möjlighet att låta fler få prova. Vi skulle vilja ha CGM hela tiden även om den är jobbig att sätta…
    Mvh Helena

    1. Det är ju fantastiskt om de tar det efter behov och inte efter vilken region man bor i. Jag håller tummarna att det skall vara möjligt för oss att fortsätta med cgm. Vad roligt att ni har samma erfarenhet och vad skönt för våra barn att inte vara nåldynor längre även om de har sensor och knappar från pumpen på sig så slipper de så många fler stick. Jag håller tummarna för er!!

Kommentarer inaktiverade.