Vår underbara son!!

Ibland känns hjärtat extra stort. Maximilian har varit ganska känslig den sista tiden. Jag tror att det börjar komma ikapp honom så vi tröstar och pratar. Idag sitter jag i soffan och Fredrik i köket när han kommer stor tjutande i trappan. Jag tror givetvis att lillebror har bråkat med honom, men han säger att han tänkte på något hemskt och blev så ledsen. Jag frågar honom vad det var och då säger han ” jag tänkte på att jag rymde mitt i natten och det vill jag inte” ,tårarna fortsatte att rinna.

Vi satt och kramades i trappan när han kommer på att han vill att jag läser boken vi läste i sängen kvällen innan. Han hämtar en bok jag inte riktigt minns när han fick men det är en Astrid Lindgren bok om en liten drake med röda ögon. Draken finns i svinstian när en liten tjej och hennes lillebror kommer in dit morgonen efter att grisen har fått kulltingar. Grisen verkar ha fött en drake oxå… berättelsen slutar med att draken lägger handen på flickas kind och gråter innan han flyger iväg. Då börjar Maximilian gråta och tycker det är ledsamt.

Vi sitter nu i soffan och läser då denna igen och han tänker väl på sig själv och säger ” Jag hade inte velat ha diabetes eller jag menar jag hade inte velat ta sprutor… ” Jag säger då att jag förstår honom och då säger han ” Jag menar jag hade velat ha diabetesen men inte ta sprutor går det??” Jag säger då att det går om han har en insulinpump.. Han funderar en stund, han är ju väldigt rädd för den nålen och tror att det gör väldigt ont, sedan säger han jag vill inte ha en men vi kan ju ha en ifall jag vill… :)

Han är så förståndig för sina fem år och jag tror inte han vill ha sin diabetes och hur han menar där vet jag inte, men kontentan var nog mest att han inte vill ta sprutorna. Han är duktig och har inga problem med att ta blodsockret längre, men sprutor de gillar han verkligen INTE.

En reaktion på ”Vår underbara son!!

  1. Tänk om han kunde slippa de hemska sprutorna, lille gubben. Ingen av oss ville att han skulle drabbas av den där diabetesen. Livet är, som vi märkt, bra orättvist helt enkelt. Styrkekramar till er!
    /storasyster

Kommentarer inaktiverade.