Nu blir jag trött

Idag så står det stort och tydligt på aftonbladets framsida att 365 000 kan ha diabetes utan att veta om det. http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8120188.ab 

Givetvis så läser jag även kommentarerna och blir så trött. Att folk fortfarande tror att det bara handlar om att folk äter sig till diabets. Maximilian hade aldrig haft diabetes om så varit fallet. Han har aldrig ätit mycket godis och det han har fått har i stort sett alltid legat kvar i skåpet och blivit dåligt, därefter har jag slängt det. Han rör sig helt normalt som ett barn ska. Däremot har det blivit mer stilla sittande efter diabetesen då värdena går så mycket upp och ner och mamma och pappa inte alltid orkar. Vi gjorde dock ett test idag. Jag fick ett infall på kvällen där jag utmanade Maximilian att springa ett varv runt om rådet och tävla med pappa. ( Jag har sjuk träningsvärk i hela kroppen ;) ) Maximilian nappar med en gång varpå Fredrik måste ge sig ut :D Vi tog ett blodprov innan och ett efter och han sjönk från 8.4 ner till 7.4 så en ner, bara på att springa det var lite häftigt tycker jag.

Vi provade oxå idag då vi gav Maximilian ett val att välja bort godis för chokladbollar istället och han nappade på det oxå. Vi gjorde samma recept som på havregryns paketet men med sötningsmedel i istället. Blev faktiskt riktigt goda och han riktigt njöt. De höjde honom inte direkt heller så han får äta fler imorgon :D

Vi är väldigt noga med att han skall ha ett normalt liv och inte skilja sig från sina vänner så det känns skönt att han på måndag kan berätta att han bakat chokladbollar och ätit.

Casper har idag sprungit runt med ”sin blodmätare” och tagit blodprov i foten  och fingret. Han vill så gärna få vara med i Maximilians diabetes, och jag tror att Maximilian uppskattar det.