Dagarna går och snart är det tre månader sedan dagen D

I helgen delade vi upp oss lite. Fredrik stannade hemma och städade det riktigt sken här nere och luktade gott när jag kom hem :) Han hann ta det lite lugnt också utan oss vilket jag tror var välbehövligt för honom. Jag åkte med barnen till min syster och massa kattungar. Jag ringde och bjöd in oss och mormor o morfar så att vi fick firat farsdag med morfar. Maximilian älskar kattungarna och sken som en sol när han fick hålla de 4veckor gamla ungarna. De som bara var två veckor var alldeles för små för honom att hålla men han tittade gärna på dem. Norska skogskatter som är fyra veckor är löjligt ulliga och gosiga. :) Däremot var det svårare att få Casper att förstå att även om han säger klappa fint så måste han vara mer försiktig. Jag kan säga att jaga Casper är ett måste när vi träffar katterna för tillslut så blir katterna arga… :)

När jag kom hem så åkte Fredrik med barnen ner till farmor o farfar så de fick firat farfar också. Själv åkte jag och tränade Flow på sats. En härligt blandning av yoga, tai chi, dans och pilates, det låter kanske lite konstigt men jag gillade det starkt. Jag har gått med en vän och får träna i 7 dagar. Jag fullkomligt njuter av att träna, det är dax för mig att skaffa ett träningskort.

forts

Jag fick inte med hela inlägget härom dagen… nu kommer resten.

När jag var med barnen hos min syster så åt vi även fika. Där kommer ju det där besvärliga i hur mycket skall jag justera dosen, hur mycket och framför allt vad skall han äta. Det gick väl sådär men kompenserade det när vi åkte därifrån med att höja dosen en enhet och ge honom knäckebröd att äta i bilen.

Jag slås av tanken när jag sitter i bilen på väg hem, att visst vi har vant oss mycket vid vår situtation att ta med egen mat köpa sockerfritt osv osv, men för ett år sedan fick han vara med och fika hur mycket han ville. Nu valde han istället att gå från bordet när alla andra åt färdigt. Självklart gäller inte längre att han måste sitta kvar och vänta, det hade ju bara varit elakt. Det svider lite i hjärtat när han ber om att få smaka på det andra också och jag måste neka för han ätit tillräckligt plus hade lite högt värde att börja med. Den extra dosen på eftermiddagen gjorde iallafall susen och resten av kvällen gick bra hemma hos farmor och farfar.

Idag fick jag skynda mig från skolan för att hämta barnen. De hade ingen fröken som kan Maximilian och hans diabetes på eftermiddagen så det var bara att åka och hämta. En otroligt ledsen Casper möttes jag av och Maximilian verkade ha bråttom hem han också. Han åt bara ett knäckebröd vilket resulterade i att han gick ner till 2.8 efter en timme. Det är den här avvägningen som är lite besvärlig, och där längtar jag lite tills han blir äldre och känner av det själv och väljer att ta ett blodprov och därefter handlar själv.

Jag och Fredrik har även börjat titta lite på en ny form av pump som ser ut som ett ägg och verkar otroligt smidig. Den heter omnipod http://www.myomnipod.com/ . En otroligt smidig lite sak. Vi skall prata lite mer med läkaren om den på fredag. Vi har även bokat in ett möte med dietisten för att klargöra lite där jag känner att vi inte är riktigt 100. Fredrik passade även på att boka in en extra timme med läkaren för våra föräldrar så att de kan få fråga sina frågor och få lite extra information.