Helgen gick fort

En spännande helg som började med ett besök på en diabetesträff för barn som insjuknat sista året i diabetes och var yngre än 6år. Jag sa till Maximilian då vi åkte dit att det kommer vara många barn där alla har diabetes och efter en stund när vi var där sa jag det igen då svarar han. ”Jo jag vet det för jag har frågat”.

Barn är lite mer rakt på sak än vad vi vuxna är. :) Jag blev väldigt glad då det var många föräldrar som var otroligt trevliga och öppna. En mamma jag pratade med hade själv diabetes och hade haft i många år. Det var så skönt att få fråga henne hur det känns att bli låg o hög. Maximilian försöker ju förklara men det blir inte så beskrivande. Jag fick förklarat för mig att när de blir höga så blir de även tröga i huvudet. Det går lite i slowmotion för dem, och det förklarade mycket för mig för jag upplever att jag inte kan kommunicera med Maximilian så bra då.

Den mamman hade även en pump och förklarade vad hon upplevde som så bra med den. Framför allt förstod jag på henne att hon kan välja att vara anonym i sin diabetes om hon vill och det förstår jag. Jag fick även en bättre förståelse hur stress och hur nya situationer påverkar blodsockret. Vi skapade en mail lista och den skall jag ta tillvara på och har redan börjat fundera på att skapa en träff själva utan diabetes mottagningen. Skönt att prata med andra och byta deras erfarenheter.

Sedan på kvällen var jag och grannen ute på en lite AW och det blev lika roligt som vanligt och medföljde en lugn lördag för mig men barnen hade full rulle som vanligt. Jag tror de var 4 barn här inne av de stora plus Casper då o de var fullt ös och de skrattade mycket och hade roligt. På söndag var det dax att ha familjekalas för Fredrik och det var väldigt trevligt och go stämning. Barnen höll på och skrämma livet ur oss med sitt springande upp och ner i trappan men de hade verkligen roligt. Maximilian och Casper älskar verkligen sina kusiner. :)