Ytterligare en tuff vecka med lite sömn

Det blev en tuff vecka igen. Fredrik åkte iväg på jobb och var borta över natten. Då Casper inte velat gå till dagis  på ett par dagar frågade vi Farfar om han kunde tänkas ta hem honom o låta han sova över.

Maximilian blev lite ledsen att han inte kunde följa med men jag lovade att han och jag skulle ha mys och han fick välja vad han ville ha för mat. Potatismos och korv stod högst på listan… kanske inte den bästa maten men det fick bli så. Det var inga problem med maten vi löste den bra han och jag men däremot åt vi nötter efteråt och han åt dem under ganska lång tid så när han skulle sova gick värdet upp en hel del. Jag beslöt att ge en hel enhet extra men blev lite orolig när jag märkte hur snabbt den fick honom att gå ner. Han stannade visserligen på ett bra värde men jag var rädd att det skulle fortsätta att gå ner.

Det blev att ställa klockan och gå upp några vändor, när Maximilian väl kom in och la sig i vår säng på morgonen slappnade jag av och somnade, men då var det dax att gå upp. Jag borde kanske lagt in honom i vår säng med en gång så hade jag sovit bättre men lätt att vara efterklok. Värdet höll sig iallafall bra över natten så jag gjorde rätt val kvällen innan, men just detta avvägande är svårt.

Jag tror det var dagen efter som vi åt middag  och han var inte så hungrig och åt inte så många kolhydrater som han fått insulindos för. Jag sa då att det är okej men vi måste hålla ett extra öga på dig för du kommer att bli låg. Lite senare såg jag att han var lite blev men han sa att han mådde bra sedan gick det en 20minuter till och då sa han att han var trött. Vi tog ett blodprov och det visade att han hade 2mmol så det var bara att ge en dextrosol och 1½ dl mjölk det gick han upp 1mmol på 15min. Det var dax strax där efter för kvällsmat och han höll sig okej den natten vaknade något högt kanske.

Idag är det FREDAGSMYS!!

3 reaktioner på ”Ytterligare en tuff vecka med lite sömn

  1. Hur kommer det sig att ni ger dextrosol och mjölk och inte dextrosol och vatten? Tänkte om jag har missat något… Mjölk innehåller fett och gör så att magsäcken tömmer sig långsammare vilket jag inte skulle vilja om Linn låg på 2,0 mmol/l. Då vill jag få ut sockret så snabbt som möjligt för att undvika medvetslöshet och kramper… Ha en fin vecka. Hoppas den blir lugnare. Kram Anna

    1. Det kan vara vi som förstått fel, men till oss så säger de att mjölk är det bästa för att höja eller saft. Då mjölksockret tas upp fortast av kroppen, men skall fråga extra om detta så vi inte gör fel. Tack för att du reagerade!

  2. Oftast ger vi väl mjölk, det är väldigt sällan vi ger dextrosol. Mest dagis som ger dextrosol. Fast känns som det är bättre med 1 dextrosol och mjölk, mjölken är ju inte lika snabb som dextrosolen, så det borde bli en utjämning. Annars blir det väldigt upp och ner. Helt klart en sak att undersöka..

Kommentarer inaktiverade.