planera rörelse?

Någon man får höra tidigt är att rörelse påverkar blodsockret en hel del. När man har dagar hemma av sjukdom märks det tydligt. När man blir sittandes och ser på tv, spelar memo, pusslar, ritar och liknande. då blir det lite rörelse. Direkt märker man att samma dos insulin ger mycket högre värden. Så vad är lösningen? mer insulin? mindre mat? annant mat? Han behöver ju fortfarande energi och bra kost. Samtidigt som man inte vill pumpa honom med massa insulin.. balansgång är vad det är, en väldigt väldigt fin sådan.
Ja vi e hemma idag, Maximilian har så ont i halsen att han inte kan prata, och Casper e bara hängig.. Får se vart detta leder..

En reaktion på ”planera rörelse?

  1. Om jag inte är lika aktiv en dag så är jag inte lika hungrig men på Linn märker jag ingen skillnad. Hon är alltid hungrig. Så vid sjukdom får man ofta höja insulindoserna rejält. Dubbeldos är inte ovanligt, dels p g a inaktiviteten och dels för att infektionen/febern kräver sitt. Det svåraste är att hinna med att sänka doserna när sjukdomen försvinner. Vi brukar ha problem med känningar under några dagar… Hoppas pojkarna snart mår bra igen! Anna

Kommentarer inaktiverade.