Man lär sig nytt var dag

Häromdagen så la sig Maximilian som vanligt. Vi läste bok och sa godnatt. Efter ett par minuter så ropade han att han kände sig snurrig och trött. Vi trodde det va trötthet som vanligt. Men valde att ta ett blodprov för att vara säkra. Och det visade sig att han var låg. Vi hade gett samma dos som vanligt och han hade ätit normalt och druckit normalt. Men det slog oss sedan att Malin hade ju skurit upp lite morot stavar innan kvällsmaten och Maximilian hade ätit några innan han la sig. Troligen hade dessa bromsat upp hans normala mat och gjort att insulinet verkade tidigare än maten. Så små saker kan påverka en hel del.
Det som är lite tryggt är att Maximilian har blivit bärigt duktig på att känna av sina låga värden. Han säger till 99% att han e låg innan vi tar sticket.
Jag blev även varse om att höga värden gör sitt med. Igår efter maten drev han mig till bristningsgränsen. Han fräste och hade ingen respekt alls. Vilket är väldigt ovanligt för honom. Jag skällde en del och sa att han får aldrig vara så otrevlig och respektlös. Ett par minuter senare så tog vi kvällsprovet och då hade han 23. Man inser efteråt att det är nog svårt för honom att kontrollera sig då.. Man får lära sig att ha mer tålamod och inse att det ligger mer bakom hans humör och uppförande.
Nya saker var dag förutom normal uppväxt för en liten underbar buse