Jul och allt är annorlunda…

Vi började julveckan med ytterligare sjukdom, men det vände som tur var. Vi var alla friska på julafton förutom lite rinniga näsor. Vi tog det lugnt på julafton och Casper fick sova middag hemma. Detta oxå för att kunna ha koll på Maximilian och få dagen lite normal innan allt blev huller om buller. Det är sådana här dagar jag fasar för. Det är ett otroligt jagande och jag och Fredrik pratar fram och tillbaka om sockret och när och hur mycket han åt. Vi klarade julafton riktigt bra, men det var jobbigt. Det är ju svårt för ibland så reagerar han åt andra hållet på något som vi tror han skall höja sig på eller tvärt om.

Maximilian är otrolig för han tjatar inte om godis eller blir ledsen på de andra som får äta, men otroligt glad när vi skjuter till honom en chokladbit eller liknande. Däremot så blir sådana här dagar jobbiga för jag kan inte sova om nätterna. Han somnar med värden på runt 5 och sedan en timma eller två senare så ligger han på 3.9 eller 4.0 och då vet jag inte om han kommer att gå upp eller ner. Han har nästan alla nätterna gått upp i blodvärdet och vaknat på bra värde men någon natt har vi försökt få i honom smörgås eller mjölk. Det är inte så lätt för är det innan 24:00 så går det inte att väcka honom. Han är för trött och vägrar att äta och det går inte att resonera med honom för han sover fortfarande.

Jag har även försökt få Maximilan att förstå att han måste försöka ta sprutorna själv igen eller så får vi fundera på pump. Han blir så otroligt låst till oss då vi inte kan lära alla föräldrar och andra att ta hans sprutor. Det går inte riktigt in hos honom. Han vill verkligen inte. Jag vet inte vad han blivit så rädd för. Han började ju ta sina sprutor och det fungerade bra, men sedan hände något och sedan dess har han vägrat.

Nu har Fredrik blivit sjuk och jag som tänkt att vi skulle passa på att åka till badhus och lite sådant mys får hålla oss hemma. Barnen som inte lekt med kompisar på flera veckor får fortsätta att hålla sig hemma. Kan ju säga att det märks…de kan verkligen retas med varandra. :)