Måste berätta…

Jag måste berätta om igår. Jag blev så otroligt imponerad av Maximilian. Han gick ut för att leka med grannen och jag stoppade ner dextrosol i fickan på hans overall. Det tar lite mer på honom att vara ute i snön och det kan ju gå fort så jag sa till honom att känner han sig låg så skall han ta en dextrosol. Efter en och en halv timma så kom han in efter att jag bett honom komma och ta ett blodprov.

Han låg på 6.8 och jag blev lite förvånad. Jag trodde han skulle ligga lägre, men då berättade han att han tagit en dextrosol strax efter att han kom ut för han kände sig konstig och snurrig då. (det är så han förklarar att han känner sig när han blir låg)

Det är första gången han har kännt efter och löst situationen själv och han gjorde det riktigt bra. Jag blev så imponerad och stolt!

I förrgår var vi på åbybadhus med morfar för Fredrik mådde inte så bra. Vi åkte massa rutschkana och hade super mysigt. Barnen är roliga för de är så olika. Casper älskar allt med fart och skrattar så han kiknar när det svänger och går fort medans Maximilian backar ner från den höga rutschkanan och vägrar att åka. :)

3 reaktioner på ”Måste berätta…

 1. Hej,

  Kul att hittat en ny blogg att läsa :). Vad duktig han är eran kille. Våran Tilde (snart 6 år) insjuknade i diabetes för 2 år sedan. Hon är duktig på att ta blodsocker men har aldrig provat att ta sprutan själv (hon har också insuflon). Måste väl dock säga att vi är lite rädda att låta henne med tanke på att det lätt blir fel. Skönt att Maximilan känner när han blir låg och vad duktigt han agerade mitt i leken. Tilde reagerar inte alls på vare sig höga eller låga värden vilket försvårar det hela för oss. Lycka till med allt.
  Hälsningar, Linda

  1. Hej, Maximilian har inte insuflon utan tar sprutande direkt i magen. Hur går det för er dotter i skolan eller går hon fortfarande på dagis? Är det fröken/ fröknarna som tar sprutorna då? Jag är lite nervös inför hösten då han skall börja skolan. Vi har ju så bra fröknar på dagis nu. Maximilian mår väldigt dåligt då han blir låg, känner Tilde inte av det alls?

   1. Tilde har inte börjat skola ännu utan går hos dagmamma. de sköter allt jätte bra, ger insulin och drar (för det mesta) rätt slutsaser. Känner att jag (vi) oroar oss en del inför skolstart till hösten. Vi kommer i och för sig att få en mjukstart då Tilde kommer äta lunch hos dagmamma. Men fröknarna måste ju ändå lära sig ge insulin och dosera rätt. Får hoppas att det kommer att gå bra. Har ni varit i kontakt med skolan ännu? Har tänkt att vi borde ta tag i det där men känner att vi vill vara väl pålästta så att vi har koll på våra rättigheter.
    Tilde känner inget när hon är låg. Hon har legat runt 2.0 i blodsocker och springer ändå runt och leker för fullt. Tänk så olika det kan vara. På ett sätt skönt att hon inte blir dålig men vi får ju aldrig någon förvarning på höga eller låga blodsocker. Det här blev ett långt svar :). Godnatt. Linda

Kommentarer inaktiverade.