Omnipod info

Vi är ju väldigt sugna på Omnipoden. Vi väntar fortfarande raka besked om omnipoden är med i upphandlingen för västra götaland. Ryktena säger ja, men inget är klart förrän man har en i handen..
Men något som vi reagera på idag var när vi kollade på youtube så såg omnipoden större ut än den som Sköterskan visade oss på mottagningen senast. Så efter lite efterforskande så hittade jag att det finns två modeller, en mindre och en större.. Det verkar som det är den mindre som gäller nu.

Maximilian är väl inte där ännu, och vi har inte stressat på det då vi känner att det fungerar med sprutor. Hade varit roligt om han kunde vara hos vänner lite mer som han var innan diabetesen. Blir ju lite svårare med sprutor. Men han tyckte det var lite kul att se filmerna på youtube, även om det var lite skrämmande..

2 reaktioner på ”Omnipod info

  1. Enligt vår diabetessköterska (mailkontakt i slutet på december) är pumpen inte godkänd i Sverige än men kommer nog att bli det. När i tiden har vi inte fått besked om… Anna

  2. Låter bra om han får en sådan så småningom, så ”slipper” han att bara sova över hos farmor o farfar hela tiden. Kompisar är nog roligare. Jag måste i alla fall säga att vi i tycker de e jättemysigt att ha killarna här.
    Utvecklingen går ju framåt, även om det kanske kunde gå lite fortare.
    Kram farmor

Kommentarer inaktiverade.