Kalas helg igen…

Nu var vi på kalas igår och idag igen. Vi lyckades lite bättre igår med att hålla blodsockret okej förutom ett högt värde på 16, men då skall tilläggas att vi inte stannade på tårtan och vi gömde lördagsgodiset för att inte behöva doser allt för mycket insulin.

Vi hade inte ringt och kollat upp maten innan och hade tyvärr inte med grovt bröd för korven så det blev lite högt värde. Jag är van att beräna det andra korvbrödet och det höjer inte honom så kraftigt, och det märks verkligen stor skillnad på ”bara” ett bröd. Vi var även bortbjudna på kvällen men då var det vanlig mat och fruktsallad med mörk choklad till efterätt så då lyckades vi hålla honom nere.

Idag däremot var det dax för kalas vid lunch tid och vi hade fått reda på att det skulle bli korv med bröd idag med och att de skulle servera med fiberbröd. Jag tog för givet att det skulle bli mycket spring och att han skulle äta en korv med bröd, så jag gav inget extra, MEN det blir ju sällan som jag tror…

Han var mycket hungrig och åt två korvar och det serverades en liten form av juice med socker i. Jag tänkte att det kan inte spela så stor roll utan lät han dricka den på ca 20cl. Det gick väldigt galet han gick upp till 16 på en timma och var ganska vild med kompisarna och lyssnade inte alls på lilla mamma. När vi tog blodprovet som visade 16.8 så säger han ”jag är hög så jag är busig”… :) Vad skall jag säga det är precis så, när han är så hög så går det inte alls bra i kommunikationen mellan oss. Jag tog i rejält trodde jag då de skulle äta tårta. De skulle ju äta tårta och jag planerade att sänka honom och klara av tårtan, men det hände knappt något. Han låg kvar på 14 efter en timme och gick inte ner så vi gav extra vid mellanmålet och han gick ner till 11.8 så nu hoppas jag att vi fått ner honom till kvällsmaten annars kommer vi få byta både ett och två lakan i natt… :(

Jippi han hade gått ner till 3.7 nu så nu blev det havregrynsgröt och 1ägg så får vi se hur natten blir.