Blodsocker upp och ner

Ja vi kämpar på med vår mat och sockret. Det är lite knepigt det här, men jag tycker att vi blir bättre och bättre på att förstå och tänka rätt, även om det inte alltid fungerar. :) Vi har som sagt provat gröt på kvällarna och det fungerar okej, men ibland blir det galet. Igår var en sådan kväll. Han hade enligt dagis legat högt mellan 8-10.

Vi är väldigt tacksamma att de tycker de värderna är höga, även om jag tycker det är okej på dagis att ha sådana värden ibland. Det som är bra är att de försöker att hålla honom mellan 4-7 och har verkligen fått in en rutin på att han skall ligga där.

När vi kom hem till middagen så låg han på 5.6 och det var ju bra så vi gav normal dos och han åt lagom inte så mycket kolhydrater. Han hade två kompisar hemma och busade ganska bra. Fredrik och barnen hade fortsatt att busa när kompisarna gått hem så han stojjade och busade hela vägen fram till kvällsmat. Normalt brukar vi sätta barnen att varva ner innan kvällsmaten.

Han hade 6.9 vid kvällsmaten och Fredrik gav normal dos och sedan två smörgåsar istället för gröten (lite variation). Till det drack han mjölk.

Efter ca 30 minuter säger han att han känner sig låg och då mätte vi 4.2. Jag hade en känsla då att han var på väg neråt så vi sa att vi skulle titta till honom snart igen. Han ropade igen och då hade det nog gått ytterligare 30min och då mätte vi 1.9 så då fick han en dextrosol, 1dl mjölk och en halv smörgås. Detta höjde honom till 5.2 på 40minuter. Vi satt en stund hos honom tills han kändes harmonisk och han sa att han mådde bra igen.

Jag är otroligt tacksam att han är så duktig på att känna när han går ner i värde. Hade han inte ropat då så gissar jag att han hade fått kramper, om inte vi hunnit upp innan det.

Idag så gjorde vi gröt och provade pohfiber istället för havrekli. Det är ganska mycket mer fibrer i det och det märktes. Efter 40minuter hade han gått ner till 3.3 så då fick han en halv smörgås så skall vi mäta snart igen när det gått en timme för att se hur värdet håller sig. Fredrik skulle baka till jobbet för att släta över en liten miss han gjorde idag :) Jag satt och letade lite på recept då jag glömde handla jordgubbskräm idag. Jag snubblade över ett kladdkaksmuffins recept som jag ville prova så när han ändå höll på så drog vi igång det oxå. Halva plåten är med vanligt socker och andra halvan med sötningsmedel så får vi se hur det smakar och vad skillnaden blir.

Återkommer om det!

Edit: Det blev inga goa muffinsar alls :( de andra med vanligt socker kladdade till sig men de med sötningsmedel blev hårda och brända.