Sjukdom?

Maximilian har fortsatt att ta insulin själv. Han är bara super duktig. Imorse var första gången han lät någon ge honom insulin för han såg suddigt och var trött. Han hade då 16 och vi hade ordinerat 1 enhet extra´och den  skall ju sänka honom ca 7mmol. Vid 10-tiden ringer de från dagis och då hade han 20 jag sa då att de kunde ge en extra enhet och ett knäckebröd också skulle de ut och busa i snön.

Vid 11:30 ringer dagis igen och då har han 19 och tydligen hade han busat på som bara den ute. Lite lätt rådlös kände jag mig då men höjde en enhet igen och hoppades att det skulle fungera. Samtalet som följde senare var en lite lätt fundersam fröken som började med att säga ”din son är lite rolig idag” och hon hade så rätt så. Nu var han nere på 2.7 istället. Ingen rim o ranson på hans värden idag. Han har de andra värdena vi tagit på eftermiddagen varit bra 7.2,  4.7 och 5.2.

Hoppas hoppas det håller i sig. Det får mig att jag undra om hans rinniga näsa är problemet, förhoppningsvis bara en förkylning och inget annat för till helgen har vi ett så roligt besök inplanerat som jag inte vill ställa in igen.