Något är på g..

Två nätter i rad nu har jag fått ge spruta vid 2300 tiden. Och båda gångerna har han inte sjunkt något nämvärt. Han e lite förkyld, men får se om det blommar ut någon skit eller inte. Är ingen höjdare att ge extra insulin nattetid. Det följs ju av att man måste mäta massa gånger hela natten. Även dagarna har bestått av extra insulin. Man väntar som på ett paket på posten, vad är det som kommer tro? vad ligger i lådan?

10 reaktioner på ”Något är på g..

 1. Hej!

  Hittade hit via Toves blogg, vi träffades kort på Lekterapin när det var diabetesträff. Mamma till Sigge som debuterade 28 juni -10.

  Ville mest bara skriva att jag känner igen mig/oss i mycket som ni skrivit, ni beskriver det bra.
  Hoppas det inte är någon sjukdom som blommar ut!

  //Sanna Säker

  1. Åh det var din Sigge Maximilian lekte med?? De bytte balonger tror jag för Sigge ville han M´s så han gav honom sin. :)

 2. Det konstiga är dessutom att han har gått ner på dagarna så jag har trott att infektionen är på gång att ge med sig, men i natt var samma visa igen. Vi har ju även fått lära oss att en enhet sänker nästan dubbelt så mycket på natten så den spruta Fredrik gav i natt borde sänkt honom 14. MEN han gick från 17 ner till 13 elller liknande och han vaknade på 11. något.
  Det är konstigt. Jag som vill ha ordning och kontroll känner mig lätt underkasstad diabetesen! :(

 3. Haha ja det stämmer! Sigge har en otrolig beslutsamhetsångest, vad han än bestämmer sig för så ångrar han sig alltid sen och vill byta grej. Oftast med lillebror då :-)

  Vi har liknande problem här hemma, Sigge har som mest basal från kl 22-02, sen går han på lägsta fram till frukost. Ganska låga basal hela vakna tiden och ändå en del känningar, samt att varje natt drar han iväg trots att jag höjer och höjer. Blir galen på att det aldrig känns som jag hittar rätt basal…Just det ja, vi har ju pump :-D Lite skillnad då, vi har ju inget långtidsverkande utan en basal som tickar på hela dygnet istället :-)

  Jag vet ju att det är hormoner och grejer som höjer på förnatten men det känns ju liksom som det bara ökar och ökar? Jaja i mitten av mars ska vi till diabetesmott. igen och de kanske kan hitta vårt problem :-D

  1. Vi skall dit 9:e tror jag det var så rapporterar om jag får något bra svar. Skall ringa nu oxå och se om vi kan ge mer lantus inför kvällen. Lite skönt ändå att höra att ni oxå har problem samma tidpunkt. Något i kroppen då med andra ord. Vad lustigt kroppen fungerar!!
   Det är ju i detta fall jag saknar pump. Det är ju lättare att ge extra då. M är inte super nöjd att bli väckt för att ta en spruta. ;)
   M pratade om Sigge efteråt och ville träffa honom igen. Vi kanske nu till våren kan få till en träff med er och Toves familj?? :D

 4. Malin- lessen om jag kapar tråden här lite och vänder mig till Sanna- kan du inte ändra profilinställningarn på natten? Det kanske funkar bättre om du höjer honom timmarna innan han sticker iväg?

 5. En träff låter toppen tycker jag! :-) Ja det är en väldans massa killar :-D

  Tove: Jag håller på och ökar kvällsbasalen men tydligen inte tillräckligt :-D Igår hann han dock nästan bli låg men tror det berodde på för mkt insulin till middagen som var kvar även vid kvällsmaten. Sigge får inget insulin till kvällsmaten om han bara äter en smörgås (som han gjorde igår) men ändå var han nästan låg för insulin var kvar efter middagen som tog den smörgåsen. Äter han två smörgåsar så ger vi insulin för den ena av smörgåsarna. Äter vi ex. kl 19 så ligger han bra fram till kl 22 och sen stiger han. Vi har testat att höja från kl 21 men då blir han låg så nu har vi lagt in höjningen från kl 22. Efter kl 02 går han på lägsta för annars vaknar han låg.

  Haha ja…det blir lite rörigt och vet inte hundra just nu om jag skriver rätt här, liten herre som stressar mig aningens :-) Idag fick jag hämta Sigge tidigare på dagis då nålen lossnat, sen har vi kämpat med höga värden hela eftermiddagen men var nu nere på 7…

Kommentarer inaktiverade.