En bra helg

Helgen började fint med farmor och farfar på besök för fredagsmys. Casper läste saga för… farfar och somnade gott. Farmor åkte på en lång bok och blev liggandes i sängen en bra stund med Maximilian och läste om Tummen.

Lördag bestod av busstur till Universeum. När vi går på bussen frågar jag chauffören hur jag gör för att betala för två när man åker på ett kort med detta eminenta dyra nya västtrafik system. Döm av min förvåning när han tar upp en lapp ur bröstfickan och ser hur han har värsta dum dum manualen. Sedan börjar han spela flipper på maskinen. Bra system. Tummen upp västtrafik.
Ormar, hajar, rockor, apor m.m. Vad e det Casper pratar om efteråt? Jo grodor. Härligt helt klart värt varenda krona. Maximilian föll för anacondan. Den stora slemmiga ormen. Bra att mamma har ormskräck.

Söndagen startade kanon! Maximilians första fotbollsträning. 9 söta femåringar som skall sparka boll! några övningar och sedan en match. Maximilian gjorde mål på sin premiär match så han var stolt och nöjd. Efter 1 timme springande runt överförtjust skulle vi gå hem. Det var inte aktuellt, han hade så roligt så han kunde fortsatt en hel dag. Kl 10 började det och han hade ätit frukost kl 0800. Han hade bra värde innan i träningen. Kollade igen efter 30 min. Då hade han gått upp. Han höll värdet hela vägen fram till lunch utan att behöva extra energi? Förvånande nog. Fotbollen var en succé och han pratade direkt om nästa veckas träning. Han längtar redan.
Söndag eftermiddag var något nytt och väldigt kul. Vi träffade Tove och David med familj. Föräldrar till två barn med diabetes. Sigge 2,5 och Viggo 4,5 samt storebror Rasmus på 7 år. Att umgås med andra i samma sits är väldigt skönt, även om man har bra vänner som kan lyssna och förstå, så kan dom inte sätta sig in i det liv man lever. Alla tankar och känslor, alla små och stora problem. Att få ventilera tankar och känslor med andra som går igenom samma sak är väldigt skönt. Barnen lekte och hade kanonkul. Så Tack Tove med familj! Det var en helt kanon eftemiddag!

2 reaktioner på ”En bra helg

  1. Vilken härlig helg :) Vi märker också att Tilde efter sin simskola på 30 min snarare har ökat i BS än den förväntade sänkningen. Första tillfället hade vi henne på ett BS på 9 innan men då stack hon iväg upp till 13. Bättre var det att börja på 5-6 och då låg hon snarare kvar på detta värde även efter.

    1. Måste ha med adrenalin att göra. Det var samma när vi var i badhuset för ett par veckor sedan. Jag var övertygad att han skulle gå ner massor så vi valde att starta högt. Han gick givetvis upp så vi fick ge extra efteråt. :) Jag får försöka se om det blir bättre till helgen om jag håller nere honom innan då.

Kommentarer inaktiverade.