Upp o ner, ner o upp tuppen gal..

Känns lite Emil i Lönneberga. Upp och ner. Tre dagar med höga värden vände igår till en dykning. Maximilian åt normal kvällsmat och bara en halv enhet mer insulin. Sedan vid 21 så hade han gått ner till 3 mmol. En halvtimme senare 2,8. En halv druvsocker för att ge lite snabb lyft. Någon timme senare fortfarande låg. Vid 2330 hade han gått neråt igen då blidde det en druvsocker och ett glas mjölk. Som brukar få honom att rusa. Vid 04 hade han nått 6,6 och då kunde jag sova igen.
Sedan vaknade ju Casper innan 06 så det blev inte någon lång sömn..

Det är väldigt frustrerande när man inte vet varför värdena är sådana här. Ja ett virus kan skapa det höga värdet. Men sedan hade han ju en dag i förrgår när han inte behövde något extra insulin på dagen. Eftet det så stack han på natten. Sedan denna vändning till låga värden igen. Vi får väl se hur det blir om en trekvart. Om vi har en hög eller låg kväll.. Kommer få ta stick inatt ändå känns det som.

Satt och pratade med några kollegor om dålig sömn och trötthet. Denna vecka har verkligen tagit ut sin kraft ur kroppen. För att beskriva känslan när jag sitter på jobbet, kom jag fram till att det känns som om man är bakfull. Man e lite snurrig, trött, kroppen värker och otroligt omotiverad. Hoppas det vänder nu och att det bara var ett virus som gått ur.
Det positiva i det hela är att Maximilian inte är ett dugg påverkad. Han äter bra, tar sprutor, skrattar och leker. Märker inte minsta problem på honom. Vilket gör det hela så mycket lättare och skönare.

3 reaktioner på ”Upp o ner, ner o upp tuppen gal..

 1. Visst är man trött!

  Sigge låg lite åt det högre fram till 02, kl 05 var han låg. Nu har jag nyss fått väcka honom och gett honom dextro och liite chips då han var nere på 2,5. Han åt två smörgåsar kl 19, utan insulin! Hur kan det bli såhär?! Basalen gick bara på lite ökning i 30 min och han låg på 5,6 innan kvällsmat. En smörgås till kvällsmat är lika med inget insulin, två smörgåsar så brukar han få till den ena mackan men efter att han låg väldigt pressat sist vid två mackor så blev det bara lite basal höjning men alltså ändå sjönk han till 2,5. På morgonen får han en enhet till en smörgås.

  Jaja, jag blir då inte klok på det här :-D
  Hoppas ni får en lugn natt med fina värden!

  1. Det hade ju varit skönt, men blev inte så. En natt med låga värden igen. Jag tror dock att det var mitt fel för jag lät honom ta en halv extra till kvällsmaten för han låg på 7.6 vid kvällsmaten och han drack mjölk till gröten. Nu hade jag i poofiber istället för havrekli och det är väldigt mycket trögare. Kan ha varit det som blev fel plus att hans virus i kroppen kanske har lämnat helt nu.

   Gissa är ju allt man kan göra och det är lite frustrerande tycker jag… :)

 2. Fy tusan vilka nätter ni har. Vi har inte heller någon riktigt bra natt-period just nu. Fast de är inte riktigt lika dramatiska som era :) Sigge låg på 20 när vi skulle lägga oss, fick insulin, tog socker under natten, men vaknade ändå låg. Han reagerar överhuvudtaget inte som vanligt på våra ”invanda” doseringar.

Kommentarer inaktiverade.