Kan man köpa godis?

Ja det kan man. Vi bestämde ju ganska tidigt att Maximilians diabetes inte skall göra honom annorlunda från andra barn. Till stor del kan man klara det. Ok, man måste ta sprutor och man kan inte äta när man vill. MEN det finns mycket du kan göra som diabetiker som man inte trodde i början. Vi hade ju ett dilemma runt att han hade varit på många kalas innan sin diabetes och fått godispåsen. Många av hans kompisar hade lördags godis. Även om vi inte valt att hoppa på den trenden. Men när diabetesen kom så blev ju allt så mycket mer komplicerat.

Så nu har vi valt en väg och vi känner att det fungerar för oss och honom. Vi köper hans godis! Han får välja själv om han vill ha godis eller om han vill att vi köper ut honom. Han får 20 kr varje lördag om han inte vill ha godis. Om han har varit på kalas erbjuder vi att köpa påsen. Eller så gör vi bytes affärer och tar bort det värsta godiset och kanske ersätter med chips eller choklad eller liknande. Vi har gjort väldigt klart för Maximilian att det är hans beslut och inte vårat. Än så länge har beslutet varit enkelt, pengarna.

I helgen så kom utdelning på stort sett. Han hade sparat ihop en slant och ville köpa något för pengarna. Han hade siktat in sig på denna Bakugan bollen. Malin åkte till leksaksaffären och skulle handla den. Hem kommer dom med en Transformers Optimus Prime robot på 30 cm… en rackarns stor sak, som tydligen var på rea.. Så nu har han varit själaglad sedan söndag över denna robot.

Jag tror vi hittat ett vinnande koncept. Får se hur länge det håller. Vi är nöjda och framför allt HAN är nöjd!