Uppfostra andra?

Jag är lite frustrerad idag. Normalt avskyr jag magsjuka, men sedan Maximilian fick diabetes är jag livrädd. Det som gör mig frustrerad är att andra människor inte respekterar att hålla sig hemma när deras respektive har magsjuka.
Jag kan hålla mig ifrån personen, men risken är att jag behöver gå på toaletten under dagen. Tyvärr är jag tjej så lite svårt att stå upp och kissa.
Kommentaren jag fick när jag frågade varför vederbörande var här då jag kunde läsa på Facebook kvällen innan att de hade magsjuka i hemmet är: ”men jag hade redan fått det i såfall, och jag kanske inte ens får det.”
Att personen kan vara bärare var nog inget som personen brydde sig om. Jag går och läser så visst jag förstår att det inte är roligt att missa lektioner, men är det bara jag som tycker det är lite egoistiskt, diabetes eller ej?
Hur noggrant bör jag förklara vad som händer en diabetiker? Vet inte ens om jag kan förklara på ett bra sätt, men känner mig så maktlös, funderar på att själv vara hemma för att minimera risken.

3 reaktioner på ”Uppfostra andra?

  1. Jag är så innerligt TRÖTT på folk som inte fattar och är så totalt respektlösa, och nej det handlar inte bara om diabetes.

    Vad det gäller diabetesen brukar jag inte köra någon lång förklaring utan jag brukar säga så här: när Sigge blir magsjuk brukar det sluta med ambulans till sjukhuset.

    Nu blir det ju inte det varje gång, men för att folk ska fatta allvaret. Den körde jag även på ett föräldrarmöte på dagis så folk har vett att hålla syskonen hemma när det kräks.

    Kram

  2. Kan man verkligen skydda sig från virus och baciller? Grannen på bussen eller personen bakom dig i kön på ICA kanske också har magsjuka hemma?

    1. Självklart är det så. Det jag vill säga är att jag tycker det är lite nonchalant att inte ta en dag hemma vid magsjuka. Det är ju inte bara för en diabetiker sim det är känsligt, det finns massa personer med nedsatt immunförsvar av olika anledningar.

Kommentarer inaktiverade.