Trött, frustrerad och ur gängorna

Jag är trött!!! Jag gissar att dålig sömn i långa loppet inte är så sunt. Det är inte bara Maximilians värden som spökar utan även lillebror som drömmer mycket nu. Det är en del kiss i sängen för Maximilian och jag undrar om det bara är diabetesrelaterat. Han slarvar ju även på dagarna med att gå på toaletten så jag ringde vår barnmottagning och de kallade det orolig blåsa. Vi skall iallafall kolla upp det.

Det har varit långa dagar för mig. Fredrik har jobbat mycket det sista och varit bortrest på helgerna. Det ihop med den dåliga sömnen har gjort mig till en mycket lättretlig och dålig mamma i helgen. Det är inte roligt att känna att energin inte finns där och att det ända jag gör är att skäller.

Avlastning hade varit underbart. Hade jag fått välja hade Maximilian inte fått diabetes, men jag får inte välja. Hade jag fått välja hade jag själv varit helt frisk och klarat av att inte sova så mycket, men jag får inte välja.

Så resultatet av de senaste veckorna har knäckt min mage. Nu hoppas jag bara att det inte är hela vägen ner i träsket utan att den vänder snabbt.

Usch känner mig otroligt gnällig, men det är jobbigt.

Maximilians värden är helt hopplösa vi har gått upp en hel del i insulin nu och ändå kan han rusa iväg som härom natten låg han okej, sedan gick han upp till 12.6 när jag gick och la mig. Jag valde att inte sätta klockan men efter att han kissat på natten gissade jag att han var hög, men kollade inte då heller utan vi väntade tills morgonen.
Inget bra beslut just denna gång. Han vaknade med 24.8 vilket är helt galet. Jag pumpade i massor med insulin och mätte efter ketoner men som tur var visade den 0,0. Dessa hoppande värden gör mig helt tokig. Det är en jobbig sjukdom som är så svår att kontrollera.
Värdena höll sig okej den dagen tills han skulle på kalas. Då svepte han ett glas med vanlig saft, och jag tror han gjorde det snabbt innan någon skulle säga att han inte kunde dricka den, för han ville verkligen ha. Det var kalas här i området så han fick välja om han ville gå själv och det ville han. Det blev lite tokigt resultat av det, men fick ner honom precis lagom till kvällen som tur var. Fredrik fick ta natten och det var tur för jag vaknade med en otrolig smärta i magen som höll i sig i över en timma. Den värker fortfarande tyvärr och med tenta nästa vecka är det inte riktigt rätt läge.
Jag blir lite ledsen igår när jag tänker på saften han drack som förstörde värdena så mycket. Han ville ju bara ha saft och det var ju mitt fel som inte tänkt på att fråga om just drickan. För mig är det självklart att det finns andra alternativ. Jag skickade ju med fiberbröd till hamburgaren, men missade helt drickan. Jag blir ledsen för att han inte kunde dricka den utan att det blev problem. Det är sådana här gånger jag sörjer diabetesen. Han är först och främst ett barn, sedan en diabetiker. Det är ifrån det jag och Fredrik jobbar.

4 reaktioner på ”Trött, frustrerad och ur gängorna

Kommentarer inaktiverade.