Resa med en diabetiker

Vi har äntligen kommit iväg på vår planerade resa till Rhodos. Vilken underbar ö, hotell, mat och fantastisk familjesemester. Vi behövde komma iväg och bara rå om varandra få ha roligt och inte ha så mycket annat runt omkring oss. Vi flög ner riktigt tidigt på morgonen och allt gick perfekt. Glada barn och bra värden. Jag hade passat på att betala extra för att få flygstolarna längst fram och det är vi väldigt glada för så här i efterhand.

Vi hade lite otur med vädret de första två dagarna, vi valde då att hyra bil och åka till gamla Rodhos stad. Vilket är en mycket vacker stad och väldigt charmig. Det var nog mest jag och Fredrik som uppskattade den. Vi hyrde en vagn till Casper så det var ganska lugnt. :)

Vi hade en ok vecka med sockervärdena, det som spökade mest var ömsom hög som låga pga. maten. Det är svårt att beräkna på deras söta juicer till frukost och deras vita bröd, men fördelen för Maximilian var att när han blev låg fick han glass. Ni kan ju gissa vad en 5 åring tycker om det då… ;)
Jag fick en kommentar i veckan ”mamma, när vi var i Grekland så fick jag en glass om dagen och ibland två”
Det var faktiskt riktigt roligt att kunna få skämma bort honom med det, för det är nog det Maximilian saknar mest. Han klarar sig bra utan godis men glass är hans stora passion, likt far och farfar..

Slutet av veckan var super bra väder med både värme och massa bad. Då fick vi vår riktiga utmaning med värdena. All aktivitet var svår att matcha och han var inte så sugen på att äta. Får ändå säga att på det hela gick allt kanon och det bästa var att inte en ända natt med kiss i sängen. Vi lyckades nästan alla nätter att hitta bra värden. Det var så skönt. Förutom att Casper trillade ur sängen ca4 ggr så sov vi hela nätter i en hel vecka. :D

Helt underbart hotell med fantstisk mat och fina pooler med ett piratskepp mitt i barnpoolen. Även vårt rum var otroligt fräscht och bra planerat.

Måste även säga att det jag oroade mig mest för var ju tullen och säkerhetskontrollerna och de gick fint. På Landvetter kikade de lite extra på skärmen för sprutorna men annars så var det ingen som ifrågasatte alls.

Vi har varit hemma en vecka som varit helt hysterisk för mig med en omtenta och massa grupparbete är jag otroligt tacksam att farmor och farfar kunde ta barnen en natt när Fredrik var bortrest. Även om vi har två barn som kivas hela tiden gick det bra och barnen verkar  varit nöjda att få bo hos farmor och farfar.

3 reaktioner på ”Resa med en diabetiker

  1. Vad skönt att höra om er utlandssemester! Vi kommer nog att spara undan lite av vårdbidragspengarna för att kunna åka på utlandssemester, kanske nästa år eller året efter det. Det känns som en bra grej som hela familjen får njuta av. Arvid har haft pump ett par veckor nu, det funkar bra men frågan är om det vore bra att gå över på sprutor igen om vi åker utomlands. Kul att Maximilian fick en massa glass, vilken lycka! :)

    1. Spännande med pumpen. Maximilian vägrar det fortfarande med motivering att det kommer göra ont (han har insuflon sticket färskt i huvudet). Det spelar ingen roll vad vi säger han vill verkligen inte. Kan bara uppmuntra en resa det var super skönt för familjen att få rå om varandra och ha massa skoj!

  2. Ja det gick utan tvekan bra, tycker vi oxå, lite syskon gnabb är ju inte hela världen. Det är vi ju vana med Tobias o Fredrik var duktiga på att gnabbas o retas oxå. Farfar är ju oxå en riktig glassbubbe, men han fick vänta till Maximillian o Casper åkt hem,då vi inte har lika koll på kolhydrater o fett som Ni har.
    Kram

Kommentarer inaktiverade.