Positiv period

Jag måste säga att just nu känns det positivt!! Det har varit lugna nätter och sockret har gått ner till bra nivåer. Det känns förvånansvärt lugnt och stabilt. Jag har så otroligt mycket i skolan nu och är mycket tacksam att diabetesen är lugn.
Maximilian sa själv härom dagen igen att han inte vill ta sprutor och hålla på att kolla socker. Jag sa att vi kan ju skaffa en pump då måste du inte ta så mycket sprutor, men sockret måste vi ju ändå hålla koll på.
Han muttrade lite och sa att det gör ont med nålen och pumpen. Det kan jag ju inte lova att det inte alltid gör men oftast kommer det inte göra ont OCH du slipper 20 sprutor som det är nu.
Jag tror dock inte att det är så lätt för han att se den stora bilden här. Han är mest fokuserad och rädd för att det kanske gör ont. Däremot att han i vissa perioder har så många blåmärken och är så öm i skinnet att varje stick gör ont, det tänker han inte på.

Vilken super hjälte vi har.. :) Han är rätt fantastisk faktiskt. Han slog i foten härom kvällen, och det gjorde ont, han kom haltande mot mig men såg inte så väldigt ledsen ut.
Jag frågade honom om det verkligen görså ont du är ju inte ledsen. Han svarar då going som han är ”jo det gör ont men jag kan inte gråta”.
Precis så är det med Maximilian, han gråter sällan när han får ont eller om kompisarna puttas. Han kan bli sur och ge igen men han gråter inte och precis det gör att han oftast är den som får skäll. Han är stark!!

Casper den lille busen han har kommit på att han kan reta upp storebror rätt bra genom att bara sätta sig nära och sedan antingen sparka lite löst på honom upprepade gånger eller putta på honom. Maximilian blir givetvis otroligt arg och Casper skyller på Maximilian när det sedan är så att han får igen.
Det som är roligt med detta är att jag känner igen mig så otroligt väl. Det är ju jag och min mellan syster för kanske snart 30 år sedan. Vi var som katt och råtta i hela uppväxten tills hon flyttade hemifrån då vände det, och idag kan jag inte tänka mig att vara utan henne.
Den kärleken och det starka bandet hoppas jag att mina pojkar får när de blir äldre.

Idag blir det fredagsmys för bara mig och barnen, mannen är på egen afterwork. Denna helgen är en liten paus för mig så då skall jag NJUTA med min familj! <3

En reaktion på ”Positiv period

  1. Vad skönt för er med en lite lugnare period! Hoppas det håller i sig! :-)

    Det där med syskonkärlek känns igen här hemma ;-)
    Kram

Kommentarer inaktiverade.