Börja skolan i ”0” :an

 Idag var jag med Maximilian på skolan som han skall börja i till hösten. Tänk vad stor han börjar bli. Mitt lilla charmtroll. :) 
Vi (föräldrar) var på ett informationsmöte tidigare i vår och fick träffa de fröknar som Maximilian skall ha.

Vi bad de då att de boka ett möte med alla som kommer ha kontakt med Maximilan och oss så att vi kunde få informera om hans diabetes så snart som möjligt. Vi har väntat men ingen har ringt. I slutet av förra veckan ringde skolsköterskan mig och pratade lite och hade även kontaktat diabetesmottagningen för att boka in ett möte för dem där.
Jag blev lite förvånad att de inte pratat med oss först, men hon sa att jag skulle ta det med fröknarna som idag och boka in en tid.

Till min stora förvåning idag är bara en av fröknarna där och hon har tänkt två tider som de kan åka till diabetesmottagningen för att lära sig allt. Jag försökte lite lugnt säga att innan det måste ni ha ett möte med oss där vi går igenom och lär er Maximilian. Ni kommer inte få ut lika mycket av det mötet på diabetsmottagningen annars. Jag känner att hon bara ler och har en helt egen plan, men skriver ner det jag säger. Hon säger då att hon skall ta det med sin chef och sedan skall hon kontakta mig.
Dels är jag besviken på att de inte tar bättre tag i detta och dels är jag irriterad på att de inte lyssnar på oss och tar del av vår erfarenhet. De vill köra ett eget race som de tror blir bra, men samarbete trodde jag var deras motto…. ??
Just nu känner jag mig inte alls trygg och det var en underbar känsla att lämna Maximilian på dagis efteråt och känna en stor trygghet.

Jag hoppas att det bara är första känslan och att det blir bättre när vi närmar oss, men vi får helt klart ta tag i det själva jag och Fredrik. Det som även förvånade mig när skolsköterskan ringde är att hon säger till mig att jag skall kontakta köksansvarig och inte att de ordnar ett möte för oss med alla inblandade utan vi skall kontakta en där och en där… verkar inte så välorganiserat.

För att prata om något positivt så blev jag så glad då jag skrev VG på de sista två tentorna så jag har fått lite mer energi även om det är väldigt mycket kvar i skolan.

5 reaktioner på ”Börja skolan i ”0” :an

 1. Hej Malin, vad ledsen man blir när man får ett sådant bemötande. Man tycker att skolan skulle uppskatta att vi bryr oss och att vi vill engagera oss. Vårt första intryck var inte heller så bra. Efter öppet hus ringer ena läraren tillbaka dagen efter och säger vad rektorn sagt att någon extra resurs kommer det inte att bli tal om för det finns de inga pengar till. Vi blev så besvikna. Hur kan de bara säga så utan att ha någon som helst aning om vad detta kommer att innebära för dom. Rektorn och lärarna har inte någon erfarenhet av diabetes sen tidigare. Nu kanske dom inte kommer att behöva någon extra resurs, lärarna verkar väldigt bra och Tilde kommer bara vara där mellan 8-11 för att sedan äta lunch hos dagmamman.
  Jag och Kjell sitter nu och förbereder oss inför ett möte i morgon med lärarna, rektorn och sköterskan. Jag hoppas att det kommer att bli ett bra möte :).
  Kram, Linda

  1. Hej Linda, Jag hoppas ni får ett bra möte idag och att det känns som att ni blir hörda och förstådda.
   Min frustration igår låg i att jag inte kände mig hörd och hur skall de då lyssna på min son?? Jag hoppas att nästa gång vi träffas så blir det ett mycket bättre möte. Det som händer annars är ju att skolan kommer till att bli en fajt för mig och Fredrik och vem vill ha det så? Jag kommer slåss som bara den för att min son skall få det så bra som det bara går, men vill ju helst ha ett bra sammarbete med skolan.

   Jag tror även att lite av min nervositet ligger i att det är väldigt unga fröknar de har inte jobbat mer än ett halvår och en i ett år. De är säkert duktiga ändå men det tar ju oftast ett visst antal år innan man är trygg och har en bra översikt av gruppen. Sedan har vi ju den fröken jag pratade med igår och hon verkar väldigt dominant….

   Ja ja vi håller tummarna både för er och oss :) Stor kram!!

    1. Hej igen, Första riktiga mötet är genomfört, och det känns bra :). Vi hade möte idag med rektor, två lärare, sköterska, psykolog, extra pedagog (inte Tildes), vår dagmamma samt jag och Kjell. Lite större grupp än vad vi hade förväntat oss men de kändes skönt att de ville mötas. Det kändes som att vi fick en bra dialog, vi berättade om sjukdomen, varför de är så viktigt att Tilde ligger bra i BS samt vad som kommer att krävas utav dom. Det känns bra och det känns som att de vill lära. Därav inte sagt att det kommer att bli enkelt eller kommer att fungera. Det återstår att se.
     Tilde har inge resurs idag mer än att dagmamman få räkna upp Tilde och på så sätt ha lite färre barn. Vi ville inte ta upp frågan om resurs idag. Det känns som att vi har förtroende för att dom kommer att klara detta ( 2 fröknar på 18 barn). Vi har dock ansökt om extra resurs, tror dock inte att vi får det.

     Finns det någon med diabetes på Maximilians skola sedan tidigare?
     Kram, Linda

     1. Vad roligt att höra att det gick bra. Det är ju väldigt naturligt att vi är lite oroliga för våra barn och hur de blir bemötta. Det går en tjej på hans skola som oxå har diabetes. Vi skall träffa hennes föräldrar för att få höra deras erfarenhet. Jag väntar ivrigt på att skolan skall kontakta oss.

Kommentarer inaktiverade.