Värde droppar

Efter års skiftet har vi valt att ta en lite hårdare stil på insulin för att få hans värden att komma ner ett snäpp. Det har fungerat kanon. Men nu på sista tiden har jag noterat en lite högre insulin känslighet. Vi fick ju gå upp en halv enhet på ett par måltider, men nu märker jag att han av en normal dos dyker. Han har ett par gånger nu varit under 2 mmol. Vilket var väldigt ovanligt förr. Det är ju förståligt om han rört sig mycket. Eller ätit dåligt eller liknande. Men nu kan han dyka ner under 2 utan någon direkt anledning?
Igår var vi på golfklubben. Vi åt kycklingfile med potatis och sallad. Helt normalt. Vi körde hem och sedan tog jag Maximilian på en tur och handlade. Men efter någon timme sa han att han var låg. Då hade han 1.9.. Det var kanske en kvart tjugo minuter innan han skulle äta lunch. Nu har vi istället tagit det lite lugnare med insulinet. Men hoppas innerligt inte att han börjar sticka i värden igen.
Vi har oxå noterat att när han är så låg så blir det som han har myror i kroppen. Han sitter och vrider sig stönar och små gnäller. Jag har frågat om han kan beskriva känslan men det kan han inte. Är så svårt att förstå hur han känner sig, hade velat pröva bara för att veta hur han känner sig. Man kan aldrig helt förstå den känslan om man inte varit där. Så enkelt är det!