Låga värden fortsätter

Väldigt lustigt det här. Låg på 3,6 till kvällsmat. Drack ett stort glas mjölk och åt 3 smörgåsar (normalt 2). Fick 1,5 enheter istället för 2. Lik förbaskat ligger han på 3,8 efter en timme??? Han borde ligga på 6-7. Hur gör man nu? Jo tvingar honom att vara vaken för att kunna ge andra sprutan när han stiger. Känns sådär bra.

Den här diabetes for dummies manualen jag köpte på fungerar inte….

En reaktion på ”Låga värden fortsätter

  1. Visst är det jobbigt! Det som funkar ena veckan funkar inte nästa. Vi märker också att Tilde under perioder kräver mindre insulin. Ligger hon på fina värden under några dagar (ock man är sååå glad för att det är stabilt) så givetvis så ändras känsligheten för insulinet och vi får börja dra ner på doserna. När man då har hittat de ”rätta” doserna igen och hon ligger kanske mer på BS 5-7 (istället för 3-4) så går det bara några dagar och så blir hon mindre känslig och vi får börja öka doserna igen. Man får glädjas under de korta perider då värdena ligger stabilt och sedan bara försöka hänga med i svängarna. //Linda

Kommentarer inaktiverade.