Skolstart och diabetes

Nu i veckan var vi och träffade Maximilians blivande två lärare, den blivande nya skolsköterskan och matansvarig. Jag får erkänna att jag var allt annat än positiv innan. Jag hade fått en olustig känsla innan vid första mötet.
Jag tror iofs att det var till stor del nervositet och oro för det jag inte hade kontroll över.
Mötet vi hade blev kanon. De visste inte vem den blivande tredje läraren är ännu, men de berättade att de skall få en resurs till klassen. Hur många timmar är inte bestämt ännu, men vilken glad överraskning.
Fröknarna blev otroligt lättade när vi berättade att Fredrik kommer att vara med tills de känner sig trygga. Vi förklarade en del och som tur var så har den nya sköterska super koll på diabetes då hennes bästa vän är diabetiker. Jag tror fröknarna kommer ha ett otroligt stöd i henne.

Glad midsommar allihopa och grattis Casper som idag blir 3år.

En reaktion på ”Skolstart och diabetes

  1. Vi körde en introduktion av vad diabetes innebar. Samt visade kitet. Jag fick båda fröknarna att ta ett stick och en att prova sprutan. Visar att dom tar det på allvar. Hon var väldigt glad och stolt att ha gjort det. Jag tror det är lättare att förstå vad barnet går igenom då.

Kommentarer inaktiverade.