Tikka masala och nan bröd.

Mat är kul, mat är inspirerande. Kanske skall jag skola om mig till Kock? man har ju redan fått en gratis dietist crash course på ett år… Så igår skulle jag tilllaga kyckling och ris,
Malin säger kan vi inte göra något curry? då var det kanske 45 minuter till
middag. Lite trött lite sliten, men ändå lite nyfiken. Så upp med google och
leta, landade på Tikka masala. Vi hade inte alla saker hemma så som turkisk yoghurt, chili och nejlikor. Men som vanligt när jag lagar mat så kör jag sällan efter recept, jag tar idéer och mixar lite.

Men i med hela rasket i mixern, min nya fina mixer.

Så mixa och smaka, krydda, mixa smaka. Efter ett par varv så lyckades jag få en helt hygglig indisk smak. Malin var nöjd och det
är mitt mål i livet. Göra min fru nöjd!

Så idag så föll det på steg två, man skall ju ha nan bröd till. Så jag slängde ihop ett nan genom att blanda två recept och modifiera dom… recept1 och recept2. Fast jag drog i en del grahams mjöl och ersatte socker med sukrin. Denna gång tog jag en matsked vatten och värmde med två teskedar sukrun i. vevade runt så det löstes upp och sedan hällde i degen. Konsistensen var lik nan, smaken var lite annorlunda för grahamsmjöl är ju inte nan stil direkt. Maximilian gillade det mycket, får se hur värdena ser ut om en timme.

En reaktion på ”Tikka masala och nan bröd.

  1. Han gick upp men det var inte nanbrödets fel utan mitt. Jag blev sugen på mer bröd efter ca 40 min och han ville också ha. Jag lät honom ta en bit och visste med mig att det var lite dumt, men ibland så vill jag tro att det funkar att små äta lite emellan målen.. Aja aja mig. Vi korrigerade och gav mer till kvällsmaten, men då ville han ha filmjölk bara för att göra det lite jobbigare för oss. Han drack två små glas med fil och en smörgås, men det blev inget bra. Vi har verkligen problem med mjölkprodukter på kvällen.. Han blev tok hög. Fredrik fick ge extra insulin innan han la sig vilket tydligen inte alls var uppskattat mitt i natten… ;)

Kommentarer inaktiverade.