Önskan

Vissa kvällar gör det mer ont i hjärtat än andra, när jag smyger tyst in i Maximilians rum för att ta ett blodsocker. Han ligger lite lätt svettig, men så vacker och rofylld. Just ikväll hade han lampan tänd, han har det ibland när han är lite orolig på kvällen, så det var lätt att se och sticka i tån. Jag tittar på honom tills Jag hör dubbelpipet, suck lite högt, men inte tillräckligt för att  väcka och ta insulin (9.6).
Just ikväll blir jag lite ledsen, önskan att han skall slippa denna sjukdom är så stor.
Jag vill kunna skämma bort honom när han vill ha extra att dricka och äta. Jag vill slippa ropa in honom varannan timme för mätning av socker eller mat. Jag vill att han skall slippa må dåligt varje gång han är låg, jag vill han skall få vara som varje 6 årig pojke…en mammas dröm.

4 reaktioner på ”Önskan

  1. Oooooh, jag börjar också gråta när jag läser. Jag känner igen mig så mycket!! Både att Arvid också är svettig när han sover, han har också lampan tänd ibland, men framför allt att man vill få bort sjukdomen så ens barn kan vara som vilket barn som helst!
    Styrkekramar till er!

  2. Ville bara skicka en liten hälsning från en diabetesfamilj till en annan. Jag förstår precis känslan, ibland gör det extra ont i hjärtat.

    Ha det gott….

    1. Tack alla ni goa som lämnar så avtryck till oss. Det är ju av den anledning vi bloggande föräldrar fortsätter att blogga. Vi får så mycket stöd och goa kommentarer som värmer våra hjärtan lite extra.

Kommentarer inaktiverade.