LCHF dödligt eller inte?

Ikväll sänder SVT en dokumentär om LCHF kost för diabetiker. ÄR LCHF bra eller dåligt. Det som skrämmer mig är att man går ut och skriker DIABETIKER i media. Aftonblaskans förstasida har titeln: ”Fet mat hjälp för diabetiker”  MEN inte vilken sort det är, självklart för oss som är någorlunda pålästa gäller detta Diabetes typ 2. Den diabetes där du har en produktion av insulin kvar i kroppen. Men det är så dumt att det benäms bara diabetes, då jag personligen tror du kan skada ett barn ordentligt om du ger det bara lchf. Ja jag vet att det finns andra åsikter och självklart upp till var och en att bestämma vad som är bra för en. Men jag tror i grunden att en varierad kost är bäst. En kost som kommer från alla delar och innhåller alla delar.

Aftonblaskan skriver tätt under ”Kostråden ändras hela tiden. Nu gör diabetikerna uppror. Fler än nio av tio läsare litar inte heller på kostråden.” Den raden kan reta gallfeber på mig. Jag lever och äter diabetes. Har jag missat något? Var e upproret. Var springer alla människor? Uppror? behövs inget uppror, du kan göra hur fan du vill, sluta äta kolhydrater om du känner för det?

Det som blir av en sådan artikel är att man ger en missvisande syn av diabetiker. Risken att folk runtom en börjar få fel uppfattning:  jaha, dom ger honom bröd, han borde inte äta det, det läste jag. Dom är troligen korkade som inte följer upproret?

Att LCHF ger lägre blodsocker, ja det förvånar mig inte. Om jag slutar ge kolhydrater till Maximilian så kommer han garanterat ha lägre värden. Frågan är om han skulle må bra av det? fysiskt, psykiskt och på lång sikt?

Dokumentären sänds ikväll, jag kommer garanterat se den, då all information är bra, även den som man inte håller med om. Men för att uppnå bästa möjliga läge, måste man vara öppen för andra ideer och tankar. För att få så bra kunskap som möjligt måste man ta in all information. Även om den i dagsläget inte känns aktuell..

Information är nyckeln till frihet!

SVT 20:00

En reaktion på ”LCHF dödligt eller inte?

Kommentarer inaktiverade.