LCHF efter inslag

Inslaget var bra på SVT, det belyser bristen på forskning i kost. Alla som har diabetes runt sig vet att riktlinjerna från sjukvården är lite vaga, kanske kan lchf forskning ge lite ljus och nya aspekter.

Dock känner jag att hela sanningen inte kom fram, ja dom fick mer energi när dom gick ner i vikt och hade lägre blodsocker.
När Maximilian är hög så känner han sig slöare, lägre blodaocker nivåer gör att han blir piggare. Är det LCHF som gör att dom är piggare eller är det blodaockernivåer?
Så frågan är, om man tog dessa överviktiga människor med diabetes typ 2 och gav dom en lättare kost, mer sallad men MED små mängder kolhydrater. Men inte denna extrema fett nivå. Samtidigt som man fick dom att röra sig en skvätt mer per dag. Hade man kunnat uppnå samma resultat?
Var det lchf som var lösningen? Eller var det helt enkelt bättre koll och ordning? Jag vet inte, men lite skeptisk till hallelulija känslan.

Grymt sjukt att behöva äta 8 medeciner per dag! För den mannen var det suveränt att lägga om kosten. Kändes dock som låg han mellan 13 och 20 plus så är det något som är fel i hans kosthållning som rekomenderas från sjukhuset?

All publicitet om diabetes är bra. Ger mer fokus från samhället.