Sockerfri månad

Lyssnade på radion igår, Morrongänget på Mix Megapol skall köra en sockerfri månad.

Ingemar har hängt upp sig på hur onyttnigt det är med socker och driver stenhårt på en kamp i mellan de 3-4 personerna. Så nästa månad skall dom inte äta något socker. Hur hårdraget detta blir får vi se, men dom pratar om ketchup har för mycket socker, restaurangbesök är för mycket socker. Bulle.. socker.. Om någon äter socker produkter så skall man straffas, straffet är summor som dom kommer fördefinerat. Blir spännande att se hur dom hanterar det.

Då kom min tanke, jag ringde in både igår och idag för att försöka säga ett par ord: VÄLKOMMEN TILL LIVET SOM DIABETIKER!

Inte på ett negativt sätt, det dom gör är kanon. Men hade varit bra om man kunde vinkla in att detta är livet en diabetiker lever. Man kollar alla produkter hur mycket socker det är. Självklart utesluter vi inte socker, men mängderna är små små små. Imponerande hur dålig koll dom har på livsmedel ibland, svårt att inse att man var så blind innan?

Skall fortsätta försöka ringa och hoppas komma fram, för att slå ett slag för diabetes och diabetes dagen som kommer. 14 November.

2 reaktioner på ”Sockerfri månad

 1. Hej
  jag lyssnar också på morgon gänget och har tänkt detsamma. Men idag blev jag jätteledsen då de tog upp varför man inte skall äta socker och de sa att man kan få rynkor, hjärt och kärlsjukdommar, dålig andedräckt, diabetes och andra tjockissjukdommar… Ja ha då var man där igen. Jag satt med barnen i bilen på väg till skolan och Hampus som har diabetes och är 6 år sa: -Va kan man få diabetes av att äta socker??? Oj då måste jag ha ätit mer än dej Wilma… (Wilma är hans tvillingsyster som inte har diabetes)
  Man blir ju så ledsen….
  Jag försöket ringa till programmet men jag kom inte fram…
  Ulrika

 2. Ja jag hörde det. Ingemar läste en rapport från en framstående doktor i Kalifornien som har gjort en avhandling på socker effekter på kroppen. Så det är därifrån dom får det.
  Det stör när dom säger så, det som kan vara till försvar för dom är ju att man kan ju i Typ 2 äta sig till Diabetes, dock så är ju inte socker den enda faktorn. Men bristen på kunskap finns överallt. Det är där man får göra så gott man kan för att sprida kunskapen.

Kommentarer inaktiverade.