Nu är vi igång.

I måndags så var vi på diabetesmottagningen och fick en föreläsning från medtronic om Animas pumpen som numera Maximilian använder. Vi var otroligt glada att vi förberett Maximilian så bra inför knappsättningen. Han tvekade lite men satte den ändå med en gång. Han var så otroligt stolt vid lunchen när han skulle ta insulinet och han tycker det är roligt att ta insulin nu.
Natten blev låg väldigt låg och det märktes på förmiddagen då han fortsatte lågt. Efter middagen var det dax för fotbollsträning och då plockade vi av pumpen vilket var bra för han startade på 6,5 och landade efter en timme på 4,9. Jag hade sänkt doserna i pumpen inför natten för att inte behöva ge dextrosol, men det gav resultat av höga värden så i natten får jag ändra lite försiktigt upppåt igen. Jag var med i skolan igår och visade dem hur de skall göra och vad de borde kunna. Vi har bestämt att de inte behöver kunna så mycket ibörjan mer än historik och ge bolus (måltidsdoserna). Skulle något krångla eller gå fel så får vi rycka ut.

Maximilian gick stolt runt i skolan och visade upp pumpen för de han ville. Idag är han i skolan själv och har än så länge har jag inte fått ett endaste samtal.
Pumpen kommer ju hjälpa oss få jämnare värden men det blir också lättare att lägga till och ändra när det blivit lite för lite till måltiden eller om det kommer fram lite fika på fel mattider. Maximilian kan bli lite mer som andra barn igen.

Jag var själv i natt och det känns alltid jobbigt och när det är så nytt ännu mer, om det skulle krångla kanske jag inte vet hur jag skall lösa det, men som tur var gick allt bra. Jag har sådan otrolig respekt för de föräldrar som är själva med diabetesbarn, för jag tycker det är ett tufft när vi är två. De nätter jag är själv är mycket mer påfrestande för kroppen och jag spänner mig mycket mer, det är som att jag aldrig slappnar av helt då.

2 reaktioner på ”Nu är vi igång.

  1. Härligt att ni är igång! Klart det ändå blir en tid av omställning och nystart med ett annat tänk och det måste ju få lov att ta lite tid. Men det kommer bli bra! Underbart att maximilian själv är så nöjd, modiga lilla killen! Kram

Kommentarer inaktiverade.