Knappen

Vilken natt!! Vi gick till sängs ganska sent igår och jag tror både jag och Fredrik hade lite svårt att somna.

Maximilian hade varit hög i stort sett hela kvällen och precis innan vi la oss la vi till ganska rejält med insulin för att sänka honom.
Jag låg och tänkte en stund och funderade på om jag skulle gå upp och mäta honom igen, det hade kanske gått en timma sedan senaste insulindos, när Fredrik gör ett ryck i sängen och går upp. Han hade samma tanke som mig insåg jag och lyssnade när han tog fram sticka och satte i mätaren, sedan spände han nålen. Jag lyssnade efter pipet som säger att stickan är nöjd med blod, men hörde istället två snabba pip vilket innebär att det blev något fel, Fredrik hämtar en ny sticka och jag hör att han sticker igen, sedan kom de välbekanta första pipet när stickan är nöjd och sedan två snabba när resultatet kommer, sedan en svordom från Fredrik. Jaha tänkte jag nu gick det åt fel håll.
– Vad hade han? 19 får jag till svar… suck!
Vi dividerade lite, vi måste sätta om nålen, det är stopp någonstans… hm vi hinner inte sätta emla på honom innan för att bedöva, usch han kommer bli förbannad när han märker att vi sätter nål på honom i sömnen, men ja vad skall vi göra??
Sagt och gjort en ny nål och då tänkte vi att vi sätter den på rumpan för han vågar inte prova där själv… åh han kommer bli såååå arg är min tanke.
Fredrik tvättar och jag håller ficklampan och försöker hålla Maximilian stilla. Fredrik siktar och skjuter, Maximilian rycker till lite ligger lugnt kvar och när Fredrik dragit ut nålen vänder han sig och säger
”Utan emla?? ler lite och säger, det kändes inte!” :)
Så mycket för de tankarna tänkte jag och vi kramade honom. Han är stark och otroligt duktig!!

Vi lägger oss och hinner säkert sova i 40 minuter innan Casper vaknar och ropar på pappa. Fredrik går dit och jag hör att han säger vänta lite sedan går han ner, konstigt tänkte jag vi har ju glas uppe varför gav han honom inte vatten bara? Märker att han går in i badrummet nere och gissar att Casper fått feber, visst har han det! Att lura i honom mediciner är inte lika lätt som med Maximilian för han testar ju allt åtminstone en gång om vi ber snällt. Casper däremot är lite med tvär, allt enligt honom är äckligt och farligt. Fredrik fick i honom lite, men inte i närheten allt.

Casper har definitivt inte tänkt att somna om och ligger och ropar några gånger på pappa, sedan kom han på den briljanta iden att ropa mamma istället. Jag går dit och då säger Casper ”mamma jag tycker du är söt och därför vill jag sova i er säng”… jag fnissar lite och säger att han är söt också men får allt sova en liten stund i sin säng till.
Efter många vändor fram och tillbaka så tror jag vid närmare halv 4 att han hamnade i vår säng. Vid det laget kände jag mig rätt mör. Vi vaknar av att Fredriks telefon börjar ringa på morgonen, så var det bara för honom att åka iväg på jour.

Godmorgon alla och hoppas ni sovit gott!! :)

 

Imorse visade han Casper stolt att ingen knapp på magen men titta en på rumpan.

2 reaktioner på ”Knappen

  1. Jippi ! Jippi ! Nu kan ni nog börja att ha infarten på flera olika ställen och även sluta att Emla snart. Han är ju så förståndig och resonabel den store killen. Ska genast ringa och peppa honom. kram

Kommentarer inaktiverade.