all time high

Ja vi vaknade imorse, Maximilian kom in till oss vid 06 imorse. Han klagade på att han inte såg och gick in i väggen. Ja det är mörkt och du är trött. Lägg dig här och mys sa jag….

Vid 08 när vi var uppe och mätte blodsocker hade han 20 mmol. Tryckte i 3.5 enheter med pumpen. Då kom den där härliga melodin.. läser på displayen, ocklusionslarm… spännande.. en första gång det händer. För er som inte vet, så innebär larmet att det är stopp i pumpen. Tar loss nålen och Primar för att se att flödet är ok. och det droppar ut vackert. Bestämmer oss för att sätta ny nål. Maximilian vägrar sätta utan emla så det tar ju en timme innan vi kan sätta. Så han får alternativet att ta spruta.

Fram med sprutan ladda vrid och hela processen. Inser då, herregud! gjorde vi detta minst 7 gånger per dag? vilke meck.. Maximilian vill att Malin tar sprutan och när hon tar den tjuter han till och det gör ont. Man glömmer fort.. Från att ta massor och massor av sprutor själv så är han tillbaks på ruta ett med rädsla och allt. Han var jätte duktig och 3,5 enheter inne.

En timme senare tar vi blodprov igen. Då landade vi på 18. Min tanke blev direkt ketoner? Tar upp ketonmätaren och får ett värde på 2,3! Vi har aldrig haft över 0,3 så detta var enormt.. I guiden står det 1,5 -3 mmol/L ”risk för uppseglande syraförgiftning, rådfråga ditt diabetesteam eller akuten” Sagt och gjort ringer Gunnel och pratar igenom det. Hon är väldigt bra, hon går igenom det och säger att du har gjort helt rätt det är bara att ta det lungt och vänta in resultatet. mät om någon timme igen.

En äcklig känsla att uppleva något första gången. 1 ocklusionslarm, 2 tillbaks till sprutan, 3 högt ketonvärde..  Känns i magen varje gång man går igenom saker.