CGM

Vi var hos Läkaren för några veckor sedan, har ämnat skriva om det men har inte blivit av. Det är två väldigt glada nyheter.
1. Vi har fått ner HBA1C igen, det var ju uppe på 58 som mest i jan/feb när vi startade pumpen i december. Men nu är vi nere i 53 igen. Så det var väldigt skönt. Vi har ju varit nere i 50 med sprutor förra året, så målet är ju att komma under det så snart som möjligt.
2. Vi bytte ju till pump, och då fick vi Animas 2020, men vi sa att vi vill ha Animas vibe annars byter vi inte till pump. Nu fick vi byta till Viben i maj, då VGR hade gjort upp med animas om att alla som fick pump nyss skulle få byta gratis. Då detta ger dom möjligheten att sälja CGM så är det inte så konstigt :-)

CGM= kontinuerlig glukosmätning, alltså en extra liten sändare på kroppen som mäter blodsockervärdet i fettvävnaden med 5 minuters mellanrum. Detta gör att du får varningar på pumpen innan han blir låg eller hög. Den kommer inte göra att pumpen doserar insulin av sig själv. Utan det är bara monitorering.

Men det som vi fick reda på när vi träffade läkaren var att Maximilian kommer få prova CGM efter sommaren. Fungerar det så kan det bli aktuellt att köra det tills vidare. Då vi tar en hel del stick per dag och han hoppar upp och ner så är vi inom området för att få CGM.

CGM kommer ju ge oss chansen att se om han har uppåt eller neråt trend, och det är något som är ovärdeligt. Skall man ge insulin eller vänta är ju en daglig fråga. Nu kommer man veta att han är påväg upp i blodsockret när man mäter kl 23. och då kan man ta ett bättre beslut utan 2-3 stick extra..

En reaktion på ”CGM

  1. Åååå vad bra att ni ska få CGM! Det måste underlätta enormt! Man vill ju inte sticka dem ”i onödan” men ändå vill man veta VARFÖR blodsockret sticker iväg som det gör vissa dagar.

Kommentarer inaktiverade.