Orättvist?

Ikväll vid kvällsmaten blev Maximilian arg och tyckte det var orättvist att Casper fick äta banan.
Det handlar inte om att han inte kan äta banan, men jag gillar inte att chansa just på kvällsmålet.
Det slutade med att han fick en halv för mitt hjärta klarade inte av hans besvikna blick.
Kvällen fortsatte lite i irritation från hans sida och till slut tröttnade jag. Han ropade efter en stund och jag gick upp, han ville be om ursäkt. Vi pratade om orättvisa och att det alltid kommer att finnas, men lillebror kan inte alltid ha samma riktlinjer som honom, även om vi försöker. Vi pratade om diabetes och att mamma och pappa alltid försöker göra det så bra som möjligt för honom. Jag säger bl.a att jag gärna hade tagit hans diabetes själv om jag kunnat. Han blir då ledsen och säger att han ville inte det, då kan han behålla den. Nu kom en tår i mitt öga. Han önskar ingen att ha diabetes… Klok liten kille vi har med stort hjärta!

Vi pratar om andra saker och kramas, när jag går i trappan säger han ”det tog inte lång tid för dig att få mig glad”
Underbara barn!

2 reaktioner på ”Orättvist?

  1. Hello Malin & Fredrik, Maximilian & Casper …
    IT IS VERY UNFAIR that such a lovely young ”man” has to have this ”horrible diabetes”. YOUR parenting will get ”him” through … WONDERFUL MUM & DAD … Hugs from NZ :-)

Kommentarer inaktiverade.