Det går så fort ibland

Diabetes är ju nyckfullt, det har vi lärt oss om och om igen, men ändå blir jag ibland förvånad. Idag har vi haft en ganska bra dag i värden tills efter mellanmålet på eftermiddagen. Han hade en kompis här och jag fick uppfattningen att de skulle vara inne och leka med lego. Det är ju det där med att alltid ligga steget före i diabetesen. Jag tar insulin till mellanmålet med de tankarna att det blir lugn lek.
5 minuter senare kommer de ner och säger att de skall ut och leka. Visst tänker jag, men funderar inte så mycket på vad de skall göra. I min beräkning fanns inte alls att det skulle bli studsmatta och massa bus, och ja då går det snabbt, mycket snabbt. De kommer in efter 40 min och går upp för att fortsätta leken. Det slår nästan aldrig fel, men det är först när Maximilian sätter sig ner som han inser att han inte mår bra, precis så även idag. Han går ner och börjar pipa och gnälla otroligt mycket, och då inser jag att han mår MYCKET dåligt. Jag ber hans kompis hämta dextrosol medan jag tar sticket och ber honom börja äta.
Han får då ett frispel och vägrar för att det är fel smak, samtidigt piper mätaren till och visar 1,3 mmol. Jag ber honom lite ansträngt att ta den dextro vi ger honom och lovar att hämta rätt smak. Envisare barn får vi leta efter, han reser sig och hämtar själv och tar måååååånga.
Detta druvsockret han tar är som en halv dextrosol så det är rätt att ta dubbelt, men ja han sa 3 till mig men tog 4 och jag petade i honom en stor dextro också. Dessutom blev det en banan där med för han var ju hungrig så klart  som han brukar när han är så låg. Det är ju inte fel men jag brukar vara lite mer påpasslig då och skjuta på med insulin efter en stund, denna gången så låg han bra när jag mätte efter en 10 min. Redan 20 min efter så var det dax för middag så jag gjorde inget mer, men då låg han på 16,9.
Hur väl vi än försöker är det svårt att hänga med i svängarna.

Ju mer jag tänker på en frisk kropp inser jag hur häftig den är och hur bra den fungerar, det är ju inget vi tänker på utan bara förväntar oss. Tänk på det ibland och uppskatta det du har som fungerar bra, och att vi som inte har diabetes uppskattar att inte behöver må så dåligt som våra små hjärtan gör allt för ofta.

En reaktion på ”Det går så fort ibland

Kommentarer inaktiverade.