Skillnad på pump vs sprutor

Igår var en sådan dag när skillnaden på att ha pump mot sprutorna blev väldigt tydlig. Han vaknade lite högt och vi tog extra insulin, men jag bad skolan hålla lite extra koll, sagt och gjort de ringde igen vid 9 tiden då hade han gått upp till 20. Vi gav extra insulin och efter en halvtimma hade han gått upp till 24 = mycket högt. Jaha tänkte jag det är stopp i knappen eller liknande. Jag bad fröken ta sprutan och ge 2 enheter så skulle jag packa ihop och åka dit för att sätta om knappen.
Hon ringde igen efter en 20 in och då hade han gått ner mot 20 igen, så nu fungerade insulinet.

Det som blir skillnaden mot när vi hade sprutorna är att även om insulinet inte skulle gått in i kroppen då hade han inte ökat så här snabbt för han hade haft ett bas insulin ( en långtidsverkande spruta på morgonen). Nu så är det bara det kortidsverkande som verkar i kroppen så när det av någon anledning inte fungerar med pumpen så stiger han snabbt för då finns inget insulin som jobbar.

Nu vill vi verkligen inte tillbaka till sprutor, för  det är inte ett alternativ, men det finns vissa fördelar ibland med sprutor. Däremot kan jag säga att alla de fördelar som pumpen har väger med hästlängder över. :)

Hela dagen igår fortsatte i ett otroligt upp och ner läge. Jag tog med honom hem igår för han var alldeles hängig och hade ont i huvudet enligt honom själv… jag undrar dock om det inte var lite mysigt att få vara hemma med mamma, sedan visst mår han dåligt på så höga värden. Han sa när jag sa att vi skulle åka och hämta Casper: ” skall vi inte hämta honom vanlig tid mamma, jag har ju lite ont i huvudet” ;)

Tyvärr blir ofta följden av en sådan konstig dag i värden att natten åker med på ett bananskal. Det blev många vänder fram till 01 sedan bestämde jag mig för att sova, men vaknade av mig själv ändå och var tvungen att kolla honom några gånger extra.

Måste bara berömma vår duktiga fröken som tyvärr gör sin sista dag idag. Hon gav Maximilian sprutan för han ville inte själv och hon gjorde det men berättade först efteråt att det var första gången hon gav en spruta. Snacka om tuff tjej!! :)

Jag blev också glad idag när jag lämnade och en annan fröken från en annan klass sa att hon och en annan fröken gärna ville lära sig Maximilian och hans diabetes inför hösten. Alltid roligt med egna intitativ till att vara delaktig, mer sådant!