Skolan och nya lärare

I veckan fick vi brev att det är ytterligare en lärare i Maximilians klass som sagt upp sig. Vi var så lyckliga i våras när vi äntligen fick veta att en lärare från Maximilians klass skulle gå vidare med upp i nästa årskurs. Lyckan blev inte så långvarig när läraren berättade att hon fått erbjudande om annan tjänst närmare hemmet. Hon har ju varit toppen och verkligen lärt sig att förstå hur värdet påverkas av mat och motion, hon har kunnat sänka samt höja hans insulindos på eget bevåg efter hur det har varit skulle bli.
Jag tror inte det är många som blir så duktiga som hon var så vår saknad kommer att vara stor efter henne.
Lite tröst var att skolan satt in ganska många resurser i klassen för att klara av dess utmaningar. Så för någon veckan sedan ringde rektorn och berättade att ytterligare en lärare sagt upp sig och för att inte bara få nya lärare har hon valt att plocka in en från en annan klass som varit längre på skolan, hon blir huvudlärare och sedan kommer ytterligare en lärare att anställas, dessutom får de två extra resurser, men hur mycket de går vet vi inte ännu. Den ena skall vara på fritids efteråt så henne har vi träffat och haft lite genomgång med, och det känss bra. Hon var lite nervös men ytterligare en kontroll människa och åh vad vi älskar dem :)

Det som blir lite stökigt är inskolningen då både jag och Fredrik redan pusslat för att få till semestern i sommar. Jag har ingen inarbetad semester och Fredrik kommer att ta ut all sin plus att både han och jag får ta ut föräldradagar. Vi skulle bara fått en och en halv vecka tillsammans i sommar, men jag har lyckats få två extra lediga dagar så nu får vi nästan två. Hur vi löser inskolningen om den blir samma som förra året vet jag inte. Då hade vi 4 veckors inskolning, men vi hoppas ju att vi skall kunna lösa det mer med att jobba halva dagar denna gång. Fredrik har dessutom ett stort projekt som ligger nu så han har inte riktigt samma möjlighet som innan att vara ledig, jag hoppas att jag kan lösa det om han inte kan.
Det är inte riktigt lika lätt som  för de andra föräldrarna märker jag när jag pratar med dem. De räknar med 0 dagar i inskolning… och så hade ju vi också haft det om det hade varit normalt.

Diabetes är ju tyvärr inte den lättaste sjukdom att förstå. Tänk om vi kunde få en peng för hur många gångar någon sagt ”Varför gick han upp här” eller ” varför gick han ner så?”.. :) Ja du förmodligen för att något oförväntat hände eller så var det bara något bus med pumpen, eller jo han kanske är förkyld eller påväg, eller det kanske är så att ni haft en fysikst krävande förmiddag och det hänger kvar, ja anledningarna kan vara säkert många över hundra. Diabetes är komplext men bara man vågar och inte är rädd för att fråga eller ringa oss så går det mesta bra. Vi tar ju hellre många samtal per dag än att behöva åka akut.
Nu jobbar jag tre dagar till sedan är det underbar och efterlängtad semester! Grabbarna har ju varit hemma denna vecka och tjuvstartat.