Fortsättning på ny nål

Ny nål blev det och Maximilian vaknade med att tala om att den gjorde ont. Den tillfälliga värdeminskningen under natten hade vänt uppåt igen, så ny knapp och mer insulin. I och med att vi skolar in så åkte jag och Maximilian ner till frukost på skolan (det hade jag nog inte gjort annars, utan stannat hemma och sett ifall värdet gått ner eller inte). Jag informerade fröken om de konstiga värderna och att vi får ge lite extra insulin och ta stick igen om ca 45 min.
Jag åkte iväg för att lämnade Casper, köpa lite kaffe sedan tillbaka skolan. Tror inte jag hade mer än installerat mig med min datorn innan fröken kom och sa att han hade 24 så värdet hade gått ytterligre upp. Trött som jag kände mig efter natten är min första reaktion som jag tänker ”men jag vet inte jag orkar inte” fast säger istället att jag får åka hem och hämta nytt insulin och se om det är fel på insulinet.
Sagt och gjort hem och tillbaka med nytt inuslin tar ut Maximilian från lektion och fyller nytt insulin mäter ketoner ger extra insulin.Nu kände jag att det var lika bra att intallera en insulinspruta på skolan för sådana här tillfällen, då går det åtminstonne få ner honom tills vi kommer och kan byta insulinet. Han är förvånansvärt alert och pigg för så högt värde. Ketonmätaren visar 0,0 så det kändes riktigt skönt.

Nu vet ju inte jag om detta är fallet men tycker att det är en del luft i insulinbehållaren. Informerade fröken att ta ett nytt stick efter 45 min och puh så visar mätaren 10. En liten seger!!
Segrar varar tyvärr inte så länge i diabetesvärlden så efter ytterligare en knapp 40 minuter kommer han ut och är super låg på 1,3 vi matar i honom dextrosol och jag ger honom äpple vilket han äter lite på samtidigt som han börjar gny och bli alldels likblek. Jag sätter honom i soffan och ger ytterligare dextrosol tar nytt stick som visar 1,2 efter ca 15 min mer dextrosol och mjölk. Han ligger i soffan och gråter och gnyr om vartannat efter ytterligare tio minuter har han svängt upp till 3,4. Jag inser att det är först nu som jag andas ordentligt.
Fröken kommer ut igen och frågar hur det går så jag förklarar för henne. Hon är väldigt tacksam att jag var här just nu då hon var själv i klassen och inser att det inte är hållbart att vara en person, dessa lägen går ju aldrig att förutspå. Hon skall ta sig ett samtal med rektorn.

Jag och Maximilian åkte hem efter lunch så han får vila lite, han är minst sagt lite sliten. Nu laddar vi för läger i helgen med massa diabetesbarn för Maximilan och för mig massa föräldrar med kunskap :)

En reaktion på ”Fortsättning på ny nål

  1. Det gör ont i mig att läsa, verkligen. Den goa Maximilian eller Du och Fredrik förtjänar inte detta. Orättvist, men nu är det som det är och Maximilian och Du och Fredrik är verkligen duktiga!

Kommentarer inaktiverade.