Läkarbesök

Lite besviken är jag allt, vi har inte fått ner HbA1c alls och det är högt tycker vi även om diabetesmottagningen är snälla och säger att det är okej. 58 tror jag det var och förra hösten när innan vi började med pumpen hade vi kommit ner till 51 men sedan pumpstart har vi tyvärr inte kommit i ordning. Jag hade en stor förhoppning om att få prova cgm nu och vi är uppsatta på lista, men de vill ta oss några ihop och köra en upplysning för flera så vi får vackert vänta ytterligare någon månad eller så.
Min nivå för trötthet är ganska nådd och överskriden så jag hoppades verkligen att vi skulle få chansen nu med en gång, men icke.

Vi är ju mitt i slutskedet inför flytten så visst det ger väl en extra trötthet, men tror mer att de sömnlösa nätterna som pågått i många månader nu är stor boven. När värdena är så hoppiga på dagen så blir ju tyvärr inte nätterna så bra. Det vi kom fram till med läkaren är att vi skall vara mycket mer aggressiva med insulinet på dagarna. Vår läkare pratade om att redan vid ett sockervärde på 8 kompensera om det är ett tag kvar till mat och redan vid ett värde på 6 strax innan mat. Så hårt har jag aldrig hört förut så det blir spännande att se om vi kan få det att fungera.

En stor eloge till våra pedagoger på skolan, de försöker verkligen förstå och hänga med. De gör ett kanon jobb och börjar sakta men säkert tänka helt rätt, vilket inte alltid är så lätt. Teorin är ju alltid enkel men med en sjuårings sätt att vara med fullt ös ena dagen till super lugn lek nästa så fungerar inte alltid det som borde fungera, men de har lärt sig att bli vaksamma och försöka förstå varför det blev fel för att göra rätt nästa gång. De är riktiga änglar.

2 reaktioner på ”Läkarbesök

  1. Vi står också i kö i väntan på cgm till Viben. De sa samma till oss att de ska hålla infon för flera på en och samma gång, vi kanske kommer ses där då?

    1. Åh vad roligt det hade varit skiljer ju inte så mycket mellan Sigge och Maximilian om jag inte minns fel.

Kommentarer inaktiverade.