Dextrosol bara i nödläge?????

Fick härom dagen höra av en vän att hon hade en kollega som hade barnbarn med diabetes och att de hade fått rekommendationerna att bara ge dextrosol i nödfall, och att i första hand alltid ge mjölk eller annat.

Vi har hört precis tvärt om att alltid ge dextrosol för det är det bästa och mest snabbverkande. Nu vet inte jag om de också bodde i stan men visst låter det konstigt? eller är det jag som har fel?

2 reaktioner på ”Dextrosol bara i nödläge?????

  1. Har en dotter på fem, nästan sex år med diabetes. Hon har haft diabetes i drygt två och ett halvt år. Vi har också fått höra att man absolut INTE ska ge mjölk vid för lågt blodsocker. Även om man kan tycka att mjölk innehåller socker så innehåller det även fett, vilket gör att blodsockret inte stiger tillräckligt snabbt.

    1. Vi har hört att man kan ge mjölk men dextrosol är bättre. Mjölk är ju som du säger fett och kan vara långsamt. Blir bara så förvånad när någon fått råder att inte ge dextrosol..

Kommentarer inaktiverade.