Diabetiker är som en familj

Ibland blir jag så förundrad och glad över hur omtänksamma de som lever med diabetiker och familjen runt om är mot varandra. I helgen var jag och barnen på kalas hos min syster. Det var precis innan tårtan som Maximilian ropade med lätt panik till mig från ovanvåningen och när jag kommer upp visar han knappen som halvt trillat av rumpan. Min tanke är ”Jaha, och jag som har fel väska med mig och ”fel” bil så hade inga extra knappar”. Det är förmodligen en av få gånger som jag inte har ”allt” möjligt av extra diabetessaker med mig.

Lätt irriterad och fundersam på hur skall jag lösa detta kommer jag på att vi har vänner i torslanda som kanske kan ha rätt knappar hemma, men tyvärr så fick jag inget svar när jag ringde. Syrran tänte då till och kom på att deras granne har en son med diabetes. Åh vi ringer och frågar om han har pump, men tyvärr hade vi ingen riktig tur för han hade penna MEN vi kan ju alltid ta insulin från dem så kan han äta tårta. Vi  fick åka hem någorlunda snart efter tårtan men funkade ju ganska bra ändå. Den underbart snälla pappan kom över med penna, nytt insulin och nålar och jag borde ha gett den pappan en kram för det var så snällt och det gjorde ju så att vi kunde stanna lite längre än vi annars hade haft möjlighet till. Alternativet hade ju varit att han inte fått någon tårta och det hade varit grymt mot en sju åring.

Min lilla ängel ville ta sprutan själv och gjorde det med så stilig självsäkerhet att jag blev alldeles stolt.
Alla nya människor vi lärt känna på grund av sonens diabetes är så fantastiska och omtänksamma. Det är väldigt skönt att känna den hjälpsamheten när det kan kännas lite svårt och jobbigt. Jag ville varken för min egen eller sonens skull behöva åka hem i lördags, men vad hade varit alternativet?
Vi mös ytterligare en stund innan vi åkte hem med de söta katterna som nu var 10 veckor gamla, tror dessutom att mellan syrran jobbar hårt på sin man för att få ta hem en av katterna… :)

2 reaktioner på ”Diabetiker är som en familj

Kommentarer inaktiverade.