Magsjukan hann i fatt oss…

Så var det Maximilians tur…vi har klarat oss i två års tid men nu var det slut på turen. Han började kräkas vid 16 sedan 20:30 åkte Fredrik och han in till barnakuten. Han fick inte behålla något och precis när han kom över 4 så åkte han ner till 3 i socker. Ketonerna var på 0,9 och var på ökning så läkaren rekommenderade oss att åka in.
Det jobbiga blir ju när det inte går att få i honom något att dricka eller äta som höjer sockret, för då kan vi inte få i honom insulin och det blir ett farligt läge för kroppen.

Jag var ganska lugn innan de åkte men så säger Fredrik att det för tillbaka mycket känslor från insjuknandet med att åka till akuten, och då var det kört för mig. Blev otroligt ledsen och nostalgisk, riktigt jobbigt faktiskt. Det hjälpte ju inte att Maximilian blev så rädd när
han förstod att han måste åka till sjukhuset.

Fick precis meddelande att han gått upp i socker och tyvärr ketonerna med, men han kunde ge insulin och det är bra.

Tillägg:
De fick åka hem i natt när värderna vände och ketonerna gick ner. Nu har han ätit lite och fått behålla det så det känns mycket bra = nöjd mamma!