Säg en film?

Säg en film som handlar om någon som har diabetes eller där någon av karaktärerna har diabetes?
Det hade jag nog inte kunnat för något år sedan. Jag hade nog inte reflekterat något speciellt över det för två och ett halvt år sen.
Satte mig nu framför tvn. Zappade och hittade filmen Panic room med Jodie Foster. Ja den var bra kom jag ihåg. En kvinna och sin dotter som låste in sig i ett rum för att undvika tre rånare. Kan komma ihåg massa saker i filmen, trots att det var minst 8 år sen jag såg den.
Kom in lite sent i filmen och när dom sitter där i rummet utan mat, hjälp eller något, så uppmärksammar dottern att hon blir sämre. Dom tittar på en klocka som visar 4.0.
PANG vilken surprice när jag inser att dottern har diabetes. Jag hade aldrig reflekterat över detta om det inte vore för Maximilian. Jag hade inte ett minne av det. Men helt plötsligt får filmen en helt annan känsla!
Insikten hur man lever i sin glas jubla är skrämmande. Hur man hela tiden ser det som står en närmast. Jag kommer hem till någon ser direkt 50″ tvn. Frugan kommer hem och ser direkt dom där designer tapeterna… Samma rum helt olika syner på rummet.
Ibland kanske man behöver öppna ögonen och se lite utanför sin egen bubbla, även om det är skrämmande eller Informativt.
Jag blev väldigt förvånad och samtidigt lite chockad hur lite jag noterade och kom ihåg denna sjukdom i filmen innan jag själv levde i det livet.

En reaktion på ”Säg en film?

 1. Hej!
  Var längesedan jag var inne och läste här nu.

  Det komiska är att jag också zappade över till Panic room troligen nästan precis samtidigt som du gjorde det…och fick precis samma tankar som du!
  Jag har inte heller reflekterat över detta att dottern faktiskt har diabetes, innan…men nu blev det HUR tydligt som helst!!!

  Jag har ofta funderat runt VAD vi människor lägger märke till beroendes på vilken person vi är eller hur vi lever. Det är faktiskt lite spännande egentligen hur någon kan se en sak HUUUR tydligt som helst, medans någon annan inte ens lägger märke till det…å allt detta beror på vårt liv, intressen, erfarenheter!
  Lite häftigt är det ändå:)

  Kram på er hela familjen!

Kommentarer inaktiverade.